Number of the records: 1  

Hostina smutku

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     King, Crystal - Author
    439 stran ; 24 cm
    ISBN 978-80-7597-048-0
      Podzimková, Dina, - Translator   Podzimek, Jan, - Translator
     Apicius, Marcus Gavius, asi 25 př. Kr.-asi 37 po Kr.
    1. století př. Kr.-1. století po Kr.
     Římané
     americké romány  historické romány
    Call numberC 379.832
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( příruční sklad )k vypůjčeníC 379.832   

    Uniform title Feast of sorrow. Česky
    Title statementHostina smutku : příběh starověkého římského gurmána očima jeho otroka / Crystal Kingová ; z anglického originálu Feast of sorrow ... přeložili Dina a Jan Podzimkovi
    Main entry-name King, Crystal (Author)
    PublicationPraha : XYZ, 2018
    Phys.des.439 stran ; 24 cm
    ISBN978-80-7597-048-0
    National bibl. num.cnb002999038
    Another responsib. Podzimková, Dina, 1979- (Translator)
    Podzimek, Jan, 1984- (Translator)
    Subj. Headings Apicius, Marcus Gavius, asi 25 př. Kr.-asi 37 po Kr. * 1. století př. Kr.-1. století po Kr. * Římané - 1. století př. Kr.-1. století po Kr.
    Form, Genre americké romány * historické romány
    Conspect821.111(73)-3 - Americká próza
    UDC (=124) , (0:82-311.6) , 821.111(73)-31
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Jako otrok, který bude brzy prodán v Římě, má Thrasius jen málo nadějí na světlou budoucnost. Má však jednu velkou vášeň: jídlo. Když proslulý gurmán Marcus Gavius Apicius dorazí na aukci, kde hledá kuchařku, Thrasius jej přesvědčí, že tím pravým je právě on. Text je založený na skutečném životě římského patricije Marcuse Gavia Apicia, o němž se předpokládá, že vytvořil nejstarší kuchařskou knihu na světě s názvem O umění kuchařském. Román samotný nabízí spoustu přísad jako jsou intriky, prostopášnost, vraždy, otravy i vylíčení slavných osobností a chodu domácnosti Caesara. Kniha obsahuje i vybrané recepty z nejstarší kuchařské knihy, které jsou upraveny tak, aby šly připravit z dnes dostupných surovin. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.