Number of the records: 1  

Bezezbytková dieta při onemocnění střev

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Milatová, Růžena - Author
    Vydání první - 76 stran, 8 nečíslovaných stran obrazových příloh : barevné ilustrace ; 21 cm
    ISBN 978-80-7429-992-6
      Wohl, Pavel, - Author
     dietní jídla  nemoci střev  dietoterapie
    bezezbytková dieta
     kuchařské recepty  příručky
    Call numberC 378.472
    Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Léčebné diety
    Bezezbytková dieta při onemocnění střev
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 378.472   

    Title statementBezezbytková dieta při onemocnění střev : 112 receptů / Růžena Milatová, Pavel Wohl
    Main entry-name Milatová, Růžena (Author)
    Edition statementVydání první
    PublicationPraha : Vyšehrad, spol. s r.o., 2018
    Phys.des.76 stran, 8 nečíslovaných stran obrazových příloh : barevné ilustrace ; 21 cm
    ISBN978-80-7429-992-6 Kč 168,00
    National bibl. num.cnb002977916
    Another responsib. Wohl, Pavel, 1970- (Author)
    Subj. Headingsbezezbytková dieta
    Subj. Headings dietní jídla * nemoci střev * dietoterapie
    Form, Genre kuchařské recepty * příručky
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 641.56-056.24 , 616.34 , 613.2.03 , (083.12) , (035)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Léčebné diety
    Document kindBOOKS
    Bezezbytková dieta při onemocnění střev
    Oba autoři jsou pracovníci IKEMu. Tato dietní opatření jsou určená nemocným po akutních průjmových stavech a při chronických průjmových onemocněních všeho druhu, pokud nevyžadují ještě jiná zvláštní dietní opatření, dále při syndromu dráždivého tlustého střeva v období průjmů, také u ulcerosní colitidy a Crohnovy nemoci. Dieta je vhodná i po resekci střev a z počátku zavedení vývodu z tenkého i tlustého střeva (nejčastěji jeden měsíc, neurčí-li lékař jinak). Svým obsahem živin se dieta řadí mezi plnohodnotné. Strava je pestrá, lehce stravitelná a nenadýmavá. Dietu lze postupně upravovat podle aktuálního zdravotního stavu pacienta a jeho stravovacích možností. Pacienti zde najdou jak vhodné potraviny a vhodnou kuchyňskou úpravu pokrmů, tak i rady, čemu se mají při nutnosti dodržování této diety vyhnout. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.