Number of the records: 1  

Úvod do judaistiky

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Stemberger, Günter, 1940- - Author
    Vyd. 1. - Praha : Vyšehrad, 2010 - 228 s. : faksim. ; 20 cm
    ISBN 978-80-7021-988-1 (brož.)
    Studium ;
     judaistika  dějiny Židů  židovská kultura
     studie
    Call numberC 338.606
    Umístění 26 - Judaismus
    Úvod do judaistiky
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) vypůjčeno (do 20.05.2024)C 338.606   

    Title statementÚvod do judaistiky / Günter Stemberger ; [z německého originálu ... přeložil Štěpán Zbytovský]
    Main entry-name Stemberger, Günter, 1940- (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataPraha : Vyšehrad, 2010
    Phys.des.228 s. : faksim. ; 20 cm
    ISBN978-80-7021-988-1 (brož.)
    National bibl. num.cnb002097437
    Edition Studium (Vyšehrad) ; 10
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstříky
    OriginalEinführung in die Judaistik
    Subj. Headings judaistika * dějiny Židů * židovská kultura
    Form, Genre studie
    Conspect930.85 - Dějiny civilizace. Kulturní dějiny
    UDC 80(=1/=9)+908(100) , 316.723:26 , 94(=411.16) , (048.8)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru26 - Judaismus
    Document kindBOOKS
    Úvod do judaistiky
    S touto knihou se na český trh dostává první ucelená propedeutická příručka zaměřená na studium židovského náboženství, jeho dějin a literatury. Nabízí názorný a jasně uspořádaný základní přehled o oboru, umožňující začátečníkům rychlé proniknutí do disciplíny a pokročilým opakování látky. G. Stemberger, profesor judaistického ústavu vídeňské univerzity, popisuje historické předstupně judaistiky jako vědního oboru, hlavně od počátku 19. století a tzv. „vědy o židovství“, a představuje stěžejní otázky, texty a metody soudobého studia judaistiky. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.