Number of the records: 1  

Výroba uzenin, specialit a konserv

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Bezděk, Jaroslav, 1903-1985 - Author
    Vyd. 3., upr. - Tábor : OSSIS, 1999 - 159, [49] s. ; 21 cm
    ISBN 80-902391-6-1
     uzeniny  konzervování masa
     kuchařské recepty
    Call numberC 294.781
    Umístění
    Výroba uzenin, specialit a konserv
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( region )jen prezenčněC 294.781 P   

    Title statementVýroba uzenin, specialit a konserv / Jaroslav Bezděk
    Main entry-name Bezděk, Jaroslav, 1903-1985 (Author)
    Edition statementVyd. 3., upr.
    Issue dataTábor : OSSIS, 1999
    Phys.des.159, [49] s. ; 21 cm
    ISBN80-902391-6-1
    National bibl. num.cnb000693630
    NoteTabulky. Životopisná data
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii
    Subj. Headings uzeniny * konzervování masa
    Form, Genre kuchařské recepty
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 637.523 , 641.4:637.5 , (083.12)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Výroba uzenin, specialit a konserv
    Chcete vědět, jak se vyráběly masné výrobky před znárodněním? Chcete poznat špičkovou úroveň tehdejší české uzenářské výroby? Sáhněte po Bezděkově knize receptur. Autor knihy, pan Jaroslav Bezděk (1903 až 1985), po vyučení se řezníkem odešel "na zkušenou" do Berlína. V Kolíně nad Rýnem vystudoval odbornou potravinářskou školu. Po návratu do Prahy pracoval u firmy Zemka v Karlíně a jako dílovedoucí speciálky u firmy Beránek na Vinohradech. Své dlouholeté zkušenosti s uzenářskou výrobou vložil do knihy "Výroba uzenin, specialit a konserv", kterou dvakrát vydal vlastním nákladem. První vydání vyšlo již před válkou, druhé - rozšířené - krátce po ní v roce 1945. Se souhlasem autorových synů došlo k novému vydání knihy, která přes svůj věk nepochybně osloví i současné producenty masných výrobků, profesionální i amatérské uzenáře a milovníky výrobků z masa. Osloví je nejen jako důkaz vyspělosti české předválečné masné výroby, ale též jako zdroj inspirace a poučení, z jakých kořenů vzešla stávající uzenářská výroba. S knihou se vrátí do dob, kdy se masné výrobky ještě vyráběly z masa a kdy jedinými používanými přísadami byly voda, sůl, sanytr, koření, žemle a strouhanka. Kniha je, díky autorově stylistice, velmi příjemnou a praktickou četbou. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.