Number of the records: 1  

Úvod do současné ekologie


  1.  Storch, David, 1970- - Author
    Vyd. 1. - Praha : Portál, 2000 - 156 s. : il.
    ISBN 80-7178-462-1
      Mihulka, Stanislav, - Other
     ekologie
     pojednání
    Call numberC 299.065
    Umístění 502/504 - Ekologie. Ochrana životního prostředí
    Úvod do současné ekologie
    BranchPlaceInfoSignature
    Čtyři Dvory k vypůjčeníC 299.065 ČD1   
    Lidická ( volný výběr ) vypůjčeno (do 06.09.2024)C 299.065 v1   
    Lidická ( studovna ) jen prezenčněC 299.065   

    Title statementÚvod do současné ekologie / David Storch, Stanislav Mihulka
    Main entry-name Storch, David, 1970- (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataPraha : Portál, 2000
    Phys.des.156 s. : il.
    ISBN80-7178-462-1
    National bibl. num.cnb000971798
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii -- Základní ekologické pojmy
    Another responsib. Mihulka, Stanislav, 1973- (Other)
    Subj. Headings ekologie
    Form, Genre pojednání
    Conspect502 - Životní prostředí a jeho ochrana
    UDC 574 , (049)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru502/504 - Ekologie. Ochrana životního prostředí
    Document kindBOOKS
    Úvod do současné ekologie
    Publikace se zabývá jevy bezprostředně spojenými s živými organismy a procesy, které ovlivňují jejich výskyt a způsob života. Jednotlivé kapitoly se věnují: 1. vztahům organismů a prostředí, 2. vývoji a zániku populací a druhů, 3. izolovaným populacím (migraci, kolonizaci, invazi), 4. společenstvům a potravním vztahům, 5. rozmanitosti života, 6. proměnlivosti a stabilitě prostředí, 7. planetě Zemi jako ekosystému, 8. ekologické metodologii. Ekologické termíny jsou vysvětleny průběžně a na závěr shrnuty ve slovníčku. Text je doplněn příklady, respektive výsledky výzkumů (grafy, schémata) a očíslovanými boxy, které vysvětlují, shrnují či zdůrazňují probírané téma. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.