Number of the records: 1  

Texty o literatuře

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Žilina, Miloslav, 1926-1999 - Author
    Vyd. 1. - Praha : Triáda, 2005 - 310 s.
    ISBN 80-86138-33-X
    Delfín ;
      Fialová, Eva, - Editor - Author of introduction
     literatura
     eseje
    Call numberC 319.944
    Umístění 82 - Literatura. Literární věda
    Texty o literatuře
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 319.944   

    Title statementTexty o literatuře / Miloslav Žilina ; [uspořádala, k vydání připravila, ediční poznámku, komentáře a biografickou poznámku napsala a autorovu bibliografii sestavila Eva Fialová ; rejstřík sestavila Eva Hulanová]
    Main entry-name Žilina, Miloslav, 1926-1999 (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataPraha : Triáda, 2005
    Phys.des.310 s.
    ISBN80-86138-33-X
    National bibl. num.cnb001626368
    Edition Delfín (Triáda) ; sv. 64
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografiii a rejstřík
    Another responsib. Fialová, Eva, 1958- (Editor) (Author of introduction)
    Subj. Headings literatura
    Form, Genre eseje
    Conspect821 - Literatura v různých jazycích
    UDC 82.09 , 821
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru82 - Literatura. Literární věda
    Document kindBOOKS
    Texty o literatuře
    Literárně-kritické texty a eseje významného překladatele a redaktora soustředěné do jednoho svazku. M. Žilina připravoval převážně překlady původní asijské a africké tvorby, řídil edici Živá díla minulosti a měl velkou zásluhu na vydání mnoha světových titulů. Jeho mimořádná erudice mu umožnila nadhled a lehkost při vlastním psaní. Texty nejsou řazeny chronologicky podle data jejich otištění, leč tématicky. Kniha má dva oddíly, první obsahuje texty o písemných památkách vzniklých od starověku do počátku moderní doby, druhý články o moderních literaturách. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.