Number of the records: 1  

Kaviár

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Saffron, Inga, 1957- - Author
    1. vyd. v českém jazyce - Praha : BB art, 2004 - 238 s. ; 21 cm
    ISBN 80-7341-212-8
      Klasová, Barbora - Translator
     kaviár  jeseteři  rybolov
     literatura faktu
    Call numberC 314.028
    Umístění 639.2/.6 - Chov ryb. Rybníkářství. Rybolov
    Kaviár
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 314.028   

    Title statementKaviár : fascinující cesta za utajenými dějinami kaviáru / Inga Saffronová ; přeložila Barbora Klasová
    Main entry-name Saffron, Inga, 1957- (Author)
    Edition statement1. vyd. v českém jazyce
    Issue dataPraha : BB art, 2004
    Phys.des.238 s. ; 21 cm
    ISBN80-7341-212-8 Kč 199,00
    National bibl. num.cnb001312931
    NotePřeloženo z angličtiny
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii a rejstřík
    OriginalCaviar
    Another responsib. Klasová, Barbora (Translator)
    Subj. Headings kaviár * jeseteři * rybolov - dějiny
    Form, Genre literatura faktu
    Conspect639.2/.6 - Rybářství
    UDC 639.382 , 664.955 , 597.423 , 639.2(091) , (0:82-96)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru639.2/.6 - Chov ryb. Rybníkářství. Rybolov
    Document kindBOOKS
    Kaviár
    Fascinující historie pochoutky připravované z jiker jesetera. Kaviár byl původně postním jídlem v ruské pravoslavné církvi, postupně se stal luxusním pokrmem, vyhledávaným obchodním artiklem i symbolem přepychu a bohatství. Tradičním centrem produkce kaviáru byla oblast Kaspického moře a řeky Volhy. Touha lidí po této lahůdce však přivedla na pokraj záhuby jeseterovité ryby, které kaviár poskytují. V poslední době roste úsilí tyto vzácné živočišné druhy zachránit před vyhynutím. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.