Number of the records: 1
Saffron, Inga, 1957- - Author
1. vyd. v českém jazyce - Praha : BB art, 2004 - 238 s. ; 21 cm
ISBN 80-7341-212-8
Klasová, Barbora - Translator
kaviár jeseteři rybolov
literatura faktuCall number C 314.028 Umístění 639.2/.6 - Chov ryb. Rybníkářství. Rybolov Title statement Kaviár : fascinující cesta za utajenými dějinami kaviáru / Inga Saffronová ; přeložila Barbora Klasová Main entry-name Saffron, Inga, 1957- (Author) Edition statement 1. vyd. v českém jazyce Issue data Praha : BB art, 2004 Phys.des. 238 s. ; 21 cm ISBN 80-7341-212-8 Kč 199,00 National bibl. num. cnb001312931 Note Přeloženo z angličtiny Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografii a rejstřík Original Caviar Another responsib. Klasová, Barbora (Translator)
Subj. Headings kaviár * jeseteři * rybolov - dějiny Form, Genre literatura faktu Conspect 639.2/.6 - Rybářství UDC 639.382 , 664.955 , 597.423 , 639.2(091) , (0:82-96) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 639.2/.6 - Chov ryb. Rybníkářství. Rybolov Document kind BOOKS Fascinující historie pochoutky připravované z jiker jesetera. Kaviár byl původně postním jídlem v ruské pravoslavné církvi, postupně se stal luxusním pokrmem, vyhledávaným obchodním artiklem i symbolem přepychu a bohatství. Tradičním centrem produkce kaviáru byla oblast Kaspického moře a řeky Volhy. Touha lidí po této lahůdce však přivedla na pokraj záhuby jeseterovité ryby, které kaviár poskytují. V poslední době roste úsilí tyto vzácné živočišné druhy zachránit před vyhynutím. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1