Number of the records: 1  

Jídlo a pití v pravěku a ve středověku

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Beranová, Magdalena, 1930-2016 - Author
    Vyd. 1. - Praha : Academia, 2005 - 359 s., [16] s. barev. obr. příl. : il., mapy, faksim. ; 21 cm
    ISBN 80-200-1340-7
     dějiny gastronomie  jídla  potraviny  pravěk  středověk
     monografie
    Call numberC 320.390
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Jídlo a pití v pravěku a ve středověku
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 320.390   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) vypůjčeno (do 16.09.2024)C 320.390 a   
    Vltava k vypůjčeníC 320.390 Va   

    Title statementJídlo a pití v pravěku a ve středověku / Magdalena Beranová
    Main entry-name Beranová, Magdalena, 1930-2016 (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataPraha : Academia, 2005
    Phys.des.359 s., [16] s. barev. obr. příl. : il., mapy, faksim. ; 21 cm
    ISBN80-200-1340-7
    National bibl. num.cnb001571379
    NoteV prelimináriích uvedeno: Akademie věd České republiky
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii
    Another responsib. Akademie věd České republiky (Other)
    Subj. Headings dějiny gastronomie * jídla * potraviny * pravěk * středověk
    Form, Genre monografie
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 641/642(091) , 613.2 , 641/642 , 94(100)"04/14" , 94(3)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Document kindBOOKS
    Jídlo a pití v pravěku a ve středověku
    Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Specializace na archeologii a historii sama o sobě není dostačující, autorka pracovala také s materiálem paleobotanických, osteologickým, ale i etnografickým, přičemž i v tomto směru byla v pracovním styku s předními světovými odborníky. Tato kniha je už její čtvrtou o dějinách výživy a dovršuje cyklus poznání výživy a vaření od počátku lidstva do období národního obrození. Je věnována období nejdelšímu a na odbornost a rozsah speciálních znalostí nejnáročnějšímu. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz

    You must sign if you want to create new comments.

    • Doporučuji

      , source: čtenář Jihočeské vědecké knihovny v Českých Budějovicích

    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.