Number of the records: 1  

Jak se jedlo ve starověku

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Beranová, Magdalena, 1930-2016 - Author
    1. vyd. - Praha : Libri, 2000 - 165 s., [12] s. obr. příl. : il. ; 21 cm
    ISBN 80-7277-021-7
      Řešátko, Jaroslav - Other
     dějiny  kuchyně  starověk  stolování  vaření
     příručky
    Call numberC 313.522
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Jak se jedlo ve starověku
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 313.522   

    Title statementJak se jedlo ve starověku : římská kuchařka / Magdalena Beranová, Jaroslav Řešátko
    Main entry-name Beranová, Magdalena, 1930-2016 (Author)
    Edition statement1. vyd.
    Issue dataPraha : Libri, 2000
    Phys.des.165 s., [12] s. obr. příl. : il. ; 21 cm
    ISBN80-7277-021-7
    National bibl. num.cnb000969145
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii
    Another responsib. Řešátko, Jaroslav (Other)
    Subj. Headings dějiny * kuchyně * starověk * stolování * vaření
    Form, Genre příručky
    UDC 641/642
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Document kindBOOKS
    Jak se jedlo ve starověku
    Zajímavé informace o nejstarších kuchařských knihách, o plodinách, stravě, vybavení kuchyní a pekáren, o způsobech prodeje potravin a stolování starověkých civilizací Egypta, Řecka a především Říma. Předpisová část využívá doporučení a receptů římského labužníka Marca Gavia Apicia a návody římského politika a spisovatele Marca Porcia Catona na přípravu jídel pro obyčejné lidi a otroky. Apiciova kniha je členěna do deseti kapitol a Římská kuchařka přináší vybrané předpisy, přizpůsobené naším současným podmínkám. Uvedené postupy jsou pouze orientační a vhodné pro znalce a experimentátory, slovníček vysvětluje pojmy a přináší převod na současné míry. Zdroj anotace: Městská knihovna v Praze
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.