Number of the records: 1
Havlů, Karina, 1951-2018 - Author
České Budějovice : Dona, 1999 - 182 s., [8] s. barev. obr. příl. : il. ; 20 cm
ISBN 80-86136-39-6
Martenek, Miloslav, - Illustrator Doležal, Vladimír, - Photographer
italská jídla
kuchařské receptyCall number C 295.382 Umístění Údaje o názvu Italská kuchařka / Karina Havlů ; fotografie Vladimír Doležal ; ilustrace Miloslav Martenek Záhlaví-jméno Havlů, Karina, 1951-2018 (Autor) Vyd.údaje České Budějovice : Dona, 1999 Fyz.popis 182 s., [8] s. barev. obr. příl. : il. ; 20 cm ISBN 80-86136-39-6 Kč 85,00 Číslo nár. bibl. cnb000661813 Dal.odpovědnost Martenek, Miloslav, 1933- (Ilustrátor)
Doležal, Vladimír, 1952- (Fotograf)
Předmět.hesla italská jídla Forma, žánr kuchařské recepty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641.568(450) , (083.12) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Druh dok. KNIHY Italský jídelníček se skládá z předkrmu, prvního chodu, druhého chodu a na závěr se podává sýr a ovoce. Recepty na přípravu předkrmů jsou jednoduché a jejich součástí může být ovoce, šunka, různé druhy zeleniny a těstovin v různých úpravách. Jako první chod se většinou podávají těstoviny, rizota, pizza, polévky i polenta. Druhým chodem bývá opečený nebo grilovaný plátek masa, drůbež, ryby,mořští živočichové, dušená zelenina a houby. Součástí druhého chodu jsou omáčky, saláty a bílý chléb. Kuchařka končí recepty na dezerty a moučníky, recepty na krajové speciality, seznamem nějčastěji používaného koření a názvy potravin v italštině. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1