Number of the records: 1  

Fenomenologie a kultura slepé skvrny

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Blecha, Ivan, 1957- - Author
    Vyd. 1. - Praha : Triton, 2002 - 119 s. ; 17 cm
    ISBN 80-7254-264-8
    Filosofická setkávání ;
    19.-20. století
     filozofie  fenomenologie  filozofie jazyka
     sborníky
    Call numberC 306.337
    Umístění 165 - Teorie poznání
    Fenomenologie a kultura slepé skvrny
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 306.337   

    Title statementFenomenologie a kultura slepé skvrny / Ivan Blecha
    Main entry-name Blecha, Ivan, 1957- (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataPraha : Triton, 2002
    Phys.des.119 s. ; 17 cm
    ISBN80-7254-264-8
    National bibl. num.cnb001185824
    Edition Filosofická setkávání
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
    Subj. Headings 19.-20. století * filozofie - 19.-20. stol. * fenomenologie * filozofie jazyka
    Form, Genre sborníky
    Conspect165 - Teorie poznání. Epistemologie
    UDC 165.62 , 81:1 , 101 , (081)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru165 - Teorie poznání
    Document kindBOOKS
    Fenomenologie a kultura slepé skvrny
    Fenomenologie a kultura slepé skvrny je soubor statí, které se z různých aspektů pokoušejí o kritický dialog s některými formami soudobého postmoderního myšlení. Analýzou přirozené, předjazykové zkušenosti světa se snaží nabídnout alternativu k postmoderním tezím o údajné nepřístupnosti tohoto světa a o relativní a plurální povaze našeho poznání. Kriticky je posuzovánDerridův poststrukturalismus, Rortyho neopragmatismus a Welschova koncepce „kultury slepé skvrny".Doc. PhDr. Ivan Blecha, CSc. je docentem na Katedře filosofie Filosofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Zabývá se fenomenologií v kontextu filosofie 20. století a filosofií Jana Patočky. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.