Number of the records: 1  

Eseje


  1.  Beckett, Samuel, 1906-1989 - Author
    Vyd. 1. - V Brně : Petrov, 1992 - 115 s.
    ISBN 80-85247-40-2
      Osolsobě, Petr, - Translator
     Joyce, James, 1882-1941
     francouzská literatura  irská literatura  osobnosti  spisovatelé
     eseje
    Call numberC 276.280
    Umístění 821.111 - Angloamerická literatura. Anglicky psaná literatura
    Eseje
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( příruční sklad )k vypůjčeníC 276.280   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) k vypůjčeníC 276.280 a3   

    InfoRETRO-CATALOGUING - SHORT RECORD
    Title statementEseje : Joyce - Proust / Samuel Beckett ; [z anglických originálů přeložil Petr Osolsobě]
    Main entry-name Beckett, Samuel, 1906-1989 (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataV Brně : Petrov, 1992
    Phys.des.115 s.
    ISBN80-85247-40-2
    National bibl. num.cnb000074286
    OriginalDante-- Bruno. Vico-- Joyce
    Another responsib. Osolsobě, Petr, 1962- (Translator)
    Subj. Headings Joyce, James, 1882-1941 * francouzská literatura * irská literatura * osobnosti * spisovatelé
    Form, Genre eseje
    Conspect821.133.1.09 - Francouzská literatura, francouzsky psaná (o ní)
    UDC 821.111(417) , 821.133.1 , 929
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru821.111 - Angloamerická literatura. Anglicky psaná literatura
    Document kindBOOKS
    Eseje
    První esej je velmi zralou „kreativní vzpomínkou“ na studentská léta v Paříži, kde byl Beckett členem literárního kruhu seskupeného okolo Jamese Joyce. V té době průběžně vznikalo snad nejoriginálnější literární dílo tohoto století, nedokončené Joyceovo Work in Progress, kterému se Beckett ve svém eseji věnuje především. Esej o Proustovi vzniká o dva roky později, v roce1931, a je „mistrovskou lekcí literární interpretace“ z pera autora, jemuž nebylo v té době ještě pětadvacet let. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.