Number of the records: 1  

Entomologie


  1.  Obenberger, Jan, 1892-1964 - Illustrator - Author
    1. vyd. - Praha : Nakladatelství Československé akademie věd, 1958 - 614 s. : il.
    ISBN (Váz.)
    Práce ČSAV. Sekce biologicko-lékařská
     entomologie  hmyz  systematická zoologie
     monografie
    Call numberC 11.070/4
    Umístění
    Entomologie
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 11.070/4   
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 11.070/4 v1   

    Title statementEntomologie. IV, Systematická část 3, XX. řád Hemiptera, XXI. řád Odonata, XXII. řád Ephemeroptera, XXIII. řád Plecoptera, XXIV. řád Megaloptera, XXV. řád Rhaphidioidea, XXVI. řád Neuroptera, XXVII. řád Panorpata / Jan Obenberger
    Main entry-name Obenberger, Jan, 1892-1964 (Illustrator) (Author)
    Edition statement1. vyd.
    Issue dataPraha : Nakladatelství Československé akademie věd, 1958
    Phys.des.614 s. : il.
    ISBN(Váz.)
    National bibl. num.cnb000683509
    Ser.statement/add.entry Československá akademie věd. Práce. Sekce biologicko-lékařská
    Note2250 výt.
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliohgrafii a rejstřík
    Subj. Headings entomologie * hmyz * systematická zoologie
    Form, Genre monografie
    Conspect59 - Zoologie
    UDC 592/599.06 , 595.7 , (048.8)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Entomologie
    V tomto svazku je zpracována morfologie, anatomie, národohospodářský význam, zeměpisné rozšíření a vývoj dalších řádů hmyzu s proměnou nedokonalou (ploštice, vážky, jepice, pošvatky) a několik řádů s proměnou dokonalou (střechatky, dlouhošíjky, hmyz síťokřídlý a srpice). Rozsáhlý řád ploštic a vážek zpracovává autor z nových hledisek, pramenících z nejnovější cizí literatury. U hmyzu síťokřídlého probírá křídelní žilnatinu podrobněji než v jiných dílech a podává u každé důležitější čeledi ukázku, popřípadě i rozbor žilnatiny křídla. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.