Number of the records: 1  

Entomologie

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Obenberger, Jan, 1892-1964 - Author
    1. vyd. - Praha : Přírodovědecké vydavatelství, 1952 - 869, [11] s. : 11 barev. obr. příl. 10, [1] obr. příl.
    ISBN (Váz.)
     entomologie  hmyz
     monografie
    Call numberC 11.070/1
    Umístění
    Entomologie
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 11.070/1   
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 11.070/1 v1   

    InfoRETRO-CATALOGUING - SHORT RECORD
    Title statementEntomologie. I, Anatomie, morfologie a embryologie hmyzu / Jan Obenberger
    Portion of titleAnatomie, morfologie a embryologie hmyzu
    Main entry-name Obenberger, Jan, 1892-1964 (Author)
    Edition statement1. vyd.
    Issue dataPraha : Přírodovědecké vydavatelství, 1952
    Phys.des.869, [11] s. : 11 barev. obr. příl. 10, [1] obr. příl.
    ISBN(Váz.)
    National bibl. num.cnb000508487
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii a rejstřík
    Subj. Headings entomologie * hmyz
    Form, Genre monografie
    Conspect59 - Zoologie
    UDC 595.7 , (048.8)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Entomologie
    První díl obsáhlé práce, která je určena širokému okruhu zájemců a má podat všechno podstatné, co souvisí s poznáním hmyzu i s bojem proti němu, je věnován anatomii, morfologii a embryologii. Úvodem je podán všeobecný výklad o hmyzu a jeho přehled. V dalším jsou podrobně popsány části hmyzího těla a orgány: tělní stěna a povrch hmyzího těla, hlava, tykadla, ústní orgány, krajina krční, hruď, nohy a křídla, zadeček, zvukotvorné orgány, vnitřní kostra, dále žlázy, svalstvo, zažívací orgány, dýchací systém, orgány oběhu těla, exkreční orgány, nervový systém, orgány smyslové a pohlavní. Závěrečnou část tvoří výklad o vývoji hmyzu. Text je doprovázen četnými vyobrazeními a nákresy. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.