Number of the records: 1  

Dobrák od kosti Jindřich Plachta

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Tunys, Ladislav, 1925- - Author
    Vyd. 1. - Praha : Ametyst, 1999 - 196 s., [32] s. obr. příl. : il., portréty ; 21 cm
    ISBN 80-85837-43-9 (váz.)
     Plachta, Jindřich, 1899-1951
    20. století 1899-1951
     herci
     biografie
    Call numberC 295.971
    Umístění 791/792.071 - Filmoví a divadelní herci a herečky. Herci, herečky
    Dobrák od kosti Jindřich Plachta
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 295.971   
    Vltava k vypůjčeníC 295.971 Va   

    Title statementDobrák od kosti Jindřich Plachta / Ladislav Tunys
    Main entry-name Tunys, Ladislav, 1925- (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataPraha : Ametyst, 1999
    Phys.des.196 s., [32] s. obr. příl. : il., portréty ; 21 cm
    ISBN80-85837-43-9 (váz.)
    National bibl. num.cnb000784773
    NoteFilmografie Jindřicha Plachty
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii
    Subj. Headings Plachta, Jindřich, 1899-1951 * 20. století * 1899-1951 * herci - Česko - 20. století
    Form, Genre biografie
    Conspect791/793 - Divadlo, film, tanec (obecně)
    929 - Biografie
    UDC 791/792.071.2 , (437.3) , 929 , (092)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru791/792.071 - Filmoví a divadelní herci a herečky. Herci, herečky
    Document kindBOOKS
    Dobrák od kosti Jindřich Plachta
    Další z monografií filmového publicisty Ladislava Tunyse je věnována Jindřichu Plachtovi. Po Oldřichu Novém a Raoulu Schránilovi tak přichází na řadu herec, který začínal v kabaretu Červená sedma a ve filmu vytvořil plejádu tragikomických figur a figurek. Tunysova kniha nemá vyšší ambice, je zaníceným vyprávěním, které čtenáři představuje především lidské rozměry populárního herce. Text je doplněn filmografií Jindřicha Plachty. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.