Number of the records: 1  

Čeština na dlani

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Bauer, Alois, 1954- - Author
    2. vyd. - Olomouc : Rubico, 2005 - 416 s. : il., portréty, faksim. ; 23 cm
    ISBN 80-7346-042-4
     česká literatura  čeština  osobnosti  spisovatelé  světová literatura
     přehledy
    Call numberC 322.571
    Umístění 811.162.3 - Čeština
    BranchPlaceInfoSignature
    Suché Vrbné vypůjčeno (do 01.07.2024)C 322.571 SV   

    Title statementČeština na dlani : přehled světové a české literatury : český jazyk / [Alois Bauer]
    Main entry-name Bauer, Alois, 1954- (Author)
    Edition statement2. vyd.
    Issue dataOlomouc : Rubico, 2005
    Phys.des.416 s. : il., portréty, faksim. ; 23 cm
    ISBN80-7346-042-4
    National bibl. num.cnb001568036
    NoteTerminologické slovníky
    Subj. Headings česká literatura * čeština * osobnosti * spisovatelé * světová literatura
    Form, Genre přehledy
    Conspect821.09 - Literatura v různých jazycích (o ní)
    811.162.3 - Čeština
    UDC 811.162.3 , 821 , 821.162.3
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru811.162.3 - Čeština
    Document kindBOOKS
    Kniha, která dosud na našem trhu chyběla, shrnuje všechny základní poznatky ke studiu na střední škole. Část literární obsahuje informace z dějin literatury od nejstarších dob až do současnosti, vedle faktografie uvádí i ukázky z nejznámějších literárních děl, přináší i poznatky literární teorie. V části jazykové jsou zahrnuty všechny jazykové plány: hláskosloví, tvarosloví, skladba, slovotvorba, pravopisné zásady i stylistika, přináší základní znalosti z vývoje slovanských jazyků a především češtiny. Texty jsou doplněné 330 ilustracemi s portréty spisovatelů, výtvarnými doprovody ke knihám, ukázkami původních vydání a dobových reálií, novin a časopisů i fotografiemi z filmových zpracování literárních děl. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.