Number of the records: 1
Zíbrt, Čeněk, 1864-1932
Přerov ; Olomouc : Opus Bohemiae, 2000 - 95 s. ; 21 cm
ISBN 80-902918-0-5
19. století
kuchařství česká jídla
kuchařské recepty příručkyCall number C 300.647 Umístění Title statement Česká kuchyně za dob nedostatku před sto lety / Čeněk Zíbrt Main entry-name Zíbrt, Čeněk, 1864-1932 Issue data Přerov ; Olomouc : Opus Bohemiae, 2000 Phys.des. 95 s. ; 21 cm ISBN 80-902918-0-5 National bibl. num. cnb000985310 Note Fotoreprint vyd. z r. 1917 Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografické odkazy Subj. Headings 19. století * kuchařství - Česko * česká jídla - 19. století Form, Genre kuchařské recepty * příručky Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 641/642 , 641.568(437.3) , (083.12) , (035) Country Česko Language čeština Document kind BOOKS Netradiční předpisy české kuchyně vycházejí z nedostatku potravin a nabízejí alternativní zdroje. Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době trvající krize recepty stále aktuální. Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami. Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír. Publikace, jejíž první vydání vyšlo v roce 1917, je zaměřena na netypické zdroje obživy, ke kterým se z větší či menší míry muselo uchylovat obyvatelstvo v českých zemích v dobách nedostatku. Autor - renomovaný kulturní historik - se zaměřil na období roku 1817, kdy téměř v celé Evropě, v důsledku tíživých hospodářských podmínek, způsobených předešlými roky neúrody, zavládl hlad. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBULoading…
Number of the records: 1
You must sign if you want to create new comments.
, source: čtenář Jihočeské vědecké knihovny v Českých Budějovicích