Number of the records: 1  

Česká kuchyně za dob nedostatku před sto lety


  1.  Zíbrt, Čeněk, 1864-1932
    Přerov ; Olomouc : Opus Bohemiae, 2000 - 95 s. ; 21 cm
    ISBN 80-902918-0-5
    19. století
     kuchařství  česká jídla
     kuchařské recepty  příručky
    Call numberC 300.647
    Umístění
    Česká kuchyně za dob nedostatku před sto lety
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( region )jen prezenčněC 300.647 P   

    Title statementČeská kuchyně za dob nedostatku před sto lety / Čeněk Zíbrt
    Main entry-name Zíbrt, Čeněk, 1864-1932
    Issue dataPřerov ; Olomouc : Opus Bohemiae, 2000
    Phys.des.95 s. ; 21 cm
    ISBN80-902918-0-5
    National bibl. num.cnb000985310
    NoteFotoreprint vyd. z r. 1917
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografické odkazy
    Subj. Headings 19. století * kuchařství - Česko * česká jídla - 19. století
    Form, Genre kuchařské recepty * příručky
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 641/642 , 641.568(437.3) , (083.12) , (035)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Česká kuchyně za dob nedostatku před sto lety
    Netradiční předpisy české kuchyně vycházejí z nedostatku potravin a nabízejí alternativní zdroje. Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době trvající krize recepty stále aktuální. Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami. Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír. Publikace, jejíž první vydání vyšlo v roce 1917, je zaměřena na netypické zdroje obživy, ke kterým se z větší či menší míry muselo uchylovat obyvatelstvo v českých zemích v dobách nedostatku. Autor - renomovaný kulturní historik - se zaměřil na období roku 1817, kdy téměř v celé Evropě, v důsledku tíživých hospodářských podmínek, způsobených předešlými roky neúrody, zavládl hlad. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU

    You must sign if you want to create new comments.

    • Knižka není pozoruhodá jen tím, že obsahuje nouzové kulinářské umění před dvěstě a více lety, ale je i půvabnou sondou do historie. Mám originál výtisku v původním českém jazyce a obrázek obálky souhlasí.

      , source: čtenář Jihočeské vědecké knihovny v Českých Budějovicích

    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.