Number of the records: 1  

Communicative Czech


  1. 1. vyd. - Praha : Ústav jazykové a odborné přípravy Univerzity Karlovy, 1995 - 262 s.
    ISBN 80-901947-2-9
      Rešková, Ivana - Other   Pintarová, Magdalena - Other   Franta, Jiří, - Illustrator
     čeština
     učebnice
    Call numberB 37.905
    Umístění 811.162.3 - Čeština jako cizí jazyk. Pro cizince
    Communicative Czech
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníB 37.905   

    Title statementCommunicative Czech : (elementary Czech) / Věra Bednářová, Magdalena Pintarová [ilustrace Jiří Franta ... et al.]
    Edition statement1. vyd.
    Issue dataPraha : Ústav jazykové a odborné přípravy Univerzity Karlovy, 1995
    Phys.des.262 s.
    ISBN80-901947-2-9
    National bibl. num.cnb000110744
    Another responsib. Rešková, Ivana (Other)
    Pintarová, Magdalena (Other)
    Franta, Jiří, 1978- (Illustrator)
    Another responsib. Univerzita Karlova. Ústav jazykové a odborné přípravy (Other)
    Subj. Headings čeština
    Form, Genre učebnice
    Conspect811.162.3 - Čeština
    37.016 - Učební osnovy. Vyučovací předměty. Učebnice
    UDC 811.162.3 , (075)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru811.162.3 - Čeština jako cizí jazyk. Pro cizince
    Document kindBOOKS
    Communicative Czech
    Učebnice je první částí kompletu učebnic, které mají studenty dovést k pokročilé úrovni znalostí jazyka. Je určena úplným či tzv. falešným začátečníkům. Je psána na základě angličtiny. Mohou ji však používat i zájemci bez znalostí angličtiny, nebo? instrukce ke cvičením jsou také v češtině. Hlavním cílem učebnice je, aby studenti zvládli autentickou, komunikativní češtinu. K učebnici je vydána kazeta s texty a dialogy z lekcí a doplňkovými materiály. K výběrovému použití je určen Pracovní sešit. Pokračováním je učebnice Communicative Czech Intermediate Czech.Předkládaná publikace je určena lékařům, farmaceutům, zdravotním sestrám a především nutričním terapeutům, kterým by měla zprostředkovat základní orientaci v léčbě dietou a poskytnout informace o významu potravin v prevenci a léčbě chorob. Potraviny a způsob výživy se podílejí na vzniku až 75 % veškerých onemocnění, přičemž u mnohých z nich, jako je například ateroskleróza, hypertenze a cukrovka, jsou hlavními faktory. Dietologie se tudíž řadí k významným medicínským oborům. Kniha je zaměřena na praktické klinické informace, kromě četných tabulek zahrnuje i příklady jídelníčků vhodných pro konkrétní onemocnění. Zvláštní pozornost je věnována dietním opatřením u dětí jednotlivých věkových kategorií. Závěrečnou část knihy tvoří abecední přehled dietologických pojmů a obsáhlá tabulka kalorických hodnot nejčastěji používaných potravin. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.