Number of the records: 1  

100 a 1 makrobiotických jídel


  1.  Jonáš, Josef, 1945- - Author
    2. vyd. - Praha : Merkur, 1991 - 95 s. : il.
    ISBN 80-7032-289-6
     makrobiotika  makrobiotická jídla  vaření
     kuchařské recepty
    Call numberC 271.857
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    100 a 1 makrobiotických jídel
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 271.857   

    InfoRETRO-CATALOGUING - SHORT RECORD
    Title statement100 a 1 makrobiotických jídel
    Main entry-name Jonáš, Josef, 1945- (Author)
    Edition statement2. vyd.
    Issue dataPraha : Merkur, 1991
    Phys.des.95 s. : il.
    ISBN80-7032-289-6
    National bibl. num.cnb000062771
    Subj. Headings makrobiotika * makrobiotická jídla * vaření
    Form, Genre kuchařské recepty
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 641.56-056.84 , (083.12) , 641/642
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Document kindBOOKS
    100 a 1 makrobiotických jídel
    Makrobiotika (z řeckého makrós – velký, dlouhý a bios – život) je životní styl a dietní režim, který je založen na taoistickém učení jin a jang. Makrobiotika jako základní potravinu předepisuje obilniny a doplňuje je o další potraviny (místní zelenina a další lokální produkty). Zakazuje požívání průmyslově zpracovaných potravin a většinu živočišných produktů. Makrobiotické učení také omezuje množství tekutin, zakazuje přejídání a požaduje, aby potrava byla před polknutím důkladně rozžvýkána. Standardní makrobiotický talíř tvoří z 50 % celozrnné obilniny, z 30 % zelenina (hlavně tepelně upravená a kvašená), z 15 % luštěniny a mořské řasy, z 5 % polévky. Doplňkově lze zařadit ryby, ovoce mírného pásma, semena, ořechy, oleje apod. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.