Number of the records: 1  

3 x 99 specialit sovětské kuchyně


  1. 1. vyd. - Praha : Lidové nakladatelství, 1986 - 399 s. : il.
      Winter-Neprakta, Jiří, - Illustrator   Ban-Jiránková, Viktoria, - Illustrator   Kabátová-Táborská, Zdenka, - Illustrator   Vlčková, Alena, - Compiler
     vaření
     Sovětský svaz
     kuchařské recepty
    Call numberC 253.065
    Umístění
    3 x 99 specialit sovětské kuchyně
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( příruční sklad )k vypůjčeníC 253.065 v1   

    Title statement3 x 99 specialit sovětské kuchyně / ilustovali Zdena Táborská, Jiří Winter (Neprakta), Viktoria Ban ; [uspořádala Alena Vlčková]
    Varying form of titleTřikrát devadesát devět specialit sovětské kuchyně
    Edition statement1. vyd.
    Issue dataPraha : Lidové nakladatelství, 1986
    Phys.des.399 s. : il.
    National bibl. num.cnb000018979
    Another responsib. Winter-Neprakta, Jiří, 1924-2011 (Illustrator)
    Ban-Jiránková, Viktoria, 1952- (Illustrator)
    Kabátová-Táborská, Zdenka, 1933- (Illustrator)
    Vlčková, Alena, 1942-2011 (Compiler)
    Subj. Headings vaření * Sovětský svaz
    Form, Genre kuchařské recepty
    UDC 641/642
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    3 x 99 specialit sovětské kuchyně
    Sovětský svaz není jen Rusko, a právě tak v této kuchařce nenajdete jen samé ruské recepty. Jsou tu nejrozmanitější jídla gruzínská, tatarská, uzbecká, litevská, estonská, ukrajinská, běloruská, arménská, moldavská i kazašská, každému podle chuti a nálady. Kniha zahrnuje tři samostatné celky: 99 studených předkrmů a polévek, 99 teplých pokrmů a 99 moučníků a nápojů. Recepty v první části doprovází zajímavosti ze sovětské gastronomické historie a slovníček málo známých přísad a pokrmů (od "adžiky" po "žur"). Recepty v druhé části jsou proloženy kulinárními frky Miloslava Švandrlíka. Sladkou třetí část pak doprovází - zcela v duchu osmdesátých let - návody na zdravá cvičení. Samotné recepty jsou stručné, jednoduché a nepříliš popisné, předpokládají ale základní znalosti běžných kuchyňských postupů. Zdroj anotace: OKCZ - ANOTACE Z WEBU
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.