Number of the records: 1  

Zbývá šedesát sklizní

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Lymbery, Philip, 1965- - Author
    Vydání první - 339 stran
    ISBN 978-80-7696-012-1
      Drewsová, Kateřina, - Translator
     zemědělství  ekologické zemědělství  potravinářský průmysl  udržitelná spotřeba a výroba  udržitelný rozvoj  udržitelný život  ochrana životního prostředí  ochrana živé přírody
     populárně-naučné publikace
    Call numberC 420.323
    Umístění 502.1 - Ochrana přírody. Udržitelný rozvoj. Ekologická politika
    Zbývá šedesát sklizní
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) vypůjčeno (do 11.09.2024)C 420.323   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) vypůjčeno (do 06.09.2024)C 420.323 a   

    Uniform title Sixty harvest left. Česky
    Title statementZbývá šedesát sklizní : jak dospět k budoucnosti šetrné k přírodě / Phillip Lymbery ; přeložila Kateřina Drewsová
    Main entry-name Lymbery, Philip, 1965- (Author)
    Edition statementVydání první
    PublicationPraha : Práh, 2024
    Phys.des.339 stran
    ISBN978-80-7696-012-1
    National bibl. num.cnb003603897
    NotePřeloženo z angličtiny
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografické odkazy, bibliografii a rejstřík
    Another responsib. Drewsová, Kateřina, 1965- (Translator)
    Subj. Headings zemědělství - environmentální aspekty * ekologické zemědělství * potravinářský průmysl * udržitelná spotřeba a výroba * udržitelný rozvoj * udržitelný život * ochrana životního prostředí * ochrana živé přírody
    Form, Genre populárně-naučné publikace
    Conspect502 - Životní prostředí a jeho ochrana
    UDC 316.728:502.1 , 502.131.1 , 502/504 , 502.172 , 502.17 , [330.567.2+338.3]:502.1 , 663/664 , 631.147 , 63 , (0.062)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru502.1 - Ochrana přírody. Udržitelný rozvoj. Ekologická politika
    Document kindBOOKS
    Zbývá šedesát sklizní
    S českou předmluvou půdního biologa a ekologa Ladislava Mika Kniha Zbývá šedesát sklizní, jejíž název vychází z mrazivého varování OSN, že světovou půdu můžeme ztratit během jediného lidského života, odhaluje, jak potravinářský průmysl ohrožuje planetu. Jednoduše řečeno, bez půdy nebudou potraviny - konec hry. A času ubývá. Philip Lymbery, mezinárodně uznávaný autor knih Farmgedon a Mrtvá zóna, cestuje z Velké Británie do Itálie, z Brazílie do Gambie a do USA, vydává se do zákulisí průmyslového zemědělství a konfrontuje velké zemědělsko-průmyslové podniky zvané „Big Ag“ s tím, že megafarmy, chemikálie a klece se zvířaty ničí krajinu a zemědělskou půdu a ohrožují vzduch, který dýcháme, vodu, kterou pijeme, potraviny, které jíme, a přírodu, které si tolik ceníme. Při svém pátrání však Lymbery nachází i naději, a to u průkopníků, kteří bojují za oživení krajiny, přehodnocují metody zemědělského hospodaření, znovuobjevují tradiční techniky a vyvíjejí nové technologie, abychom byli schopni uživit neustále rostoucí světovou populaci. Poutavá a přesvědčivá kniha Zbývá šedesát sklizní nejen ukazuje, proč jsou budoucí sklizně důležitější než kdykoli předtím, ale také odhaluje, jak můžeme naši planetu ozdravit a zajistit budoucnost šetrnou k přírodě. Philip Lymbery je ředitelem mezinárodní organizace Compassion in World Farming, zabývající se ochranou hospodářských zvířat. Zastával a stále zastává přední úlohu v mnoha reformách týkajících se podmínek chovu hospodářských zvířat, včetně celoevropského zákazu používání individuálních úzkých kotců pro telata a holých bateriových klecí pro slepice. V čele organizace se podílel na navázání spolupráce s více než tisíci potravinářskými společnostmi po celém světě, což vede ke skutečnému zlepšení života více než dvou miliard hospodářských zvířat každý rok. Jeho první knihu Farmagedon zařadil deník The Times na seznam „Kniha roku“ a jeho druhý titul Mrtvá zóna (vydal Práh, 2019) vybral deník Daily Mail do seznamu „knih, které si musíte přečíst“. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.