Number of the records: 1  

Zlatá klasika

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Pohlreich, Zdeněk, 1957- - Author
    Vydání první - 169 stran : barevné ilustrace ; 26 cm
    ISBN 978-80-88440-05-5
     jídla
     kuchařské recepty
    Call numberB 61.335
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Zlatá klasika
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) vypůjčeno (do 13.12.2024)B 61.335   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) vypůjčeno (do 13.12.2024)B 61.335 a   

    Title statementZlatá klasika : recepty prověřené časem / Pohlreich
    Main entry-name Pohlreich, Zdeněk, 1957- (Author)
    Edition statementVydání první
    PublicationPraha : Sevruga, 2023
    Phys.des.169 stran : barevné ilustrace ; 26 cm
    ISBN978-80-88440-05-5 Kč 499.00
    National bibl. num.cnb003548640
    NoteObsahuje rejstřík
    Subj. Headings jídla
    Form, Genre kuchařské recepty
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 641.55 , (083.12)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Document kindBOOKS
    Zlatá klasika
    Zlatá klasika – to jsou recepty na jídla, která se v naší zemi těší té největší oblibě a považujeme je za nedílnou součást české kuchyně. Jde stále z většiny o to nejlepší z české klasiky, ale také jsem zahrnul klasické recepty, které jsme s radostí adoptovali po cestách do Řecka, Chorvatska, Itálie, Asie nebo Ameriky a pojali je za vlastní. Najdete v ní třeba recepty na všemi milovanou pečenou kachnu, vepřové vrabce, řízky, segedín, sekanou, svíčkovou, hovězí líčka, buchtičky s vanilkovým krémem, šišky s mákem, ale i burger, špagety aglio olio, špagety carbonara, Kung pao, kuře Tikka, čevabčiči, lososa s remuládou, srbské rizoto, italské rizoto, fish & chips, carpaccio, řecký salát, caesar salát, tzatziki, caprese… a všechno, na co máte právě teď zrovna chuť. Vždycky jsem říkal, že je mi bližší být pěšákem klasiky než inovátorem a za každou cenu tvůrcem něčeho, co už je dávno objevené. Je tomu tak dodnes a za ty roky v gastronomii moc dobře vím, která jídla z restauračních lístků mizí jako první. Když kniha vznikala, měli jsme na paměti hlavně to, aby byla jednoduchá pro orientaci i ve stylu prezentace. Je jednoznačně zaměřená na domácí vaření a tradiční postupy, kde je nejdůležitější, jak to chutná. Je realistická a proveditelná. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.