Number of the records: 1  

Uchováváme potraviny bez elektrické energie

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Gajdušková, Alena Anežka, 1971- - Author
    295 stran : ilustrace ; 20 cm
    ISBN 978-80-7645-432-3
    Sporáček
    19.-20. století
     konzervování potravin  pálenky  domácnost  dějiny gastronomie
     příručky
    Call numberC 413.914/1
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 413.914/1   
    Lidická ( region )jen prezenčněC 413.914/1 P   

    Title statementUchováváme potraviny bez elektrické energie : podle receptů našich babiček / sebrala a sepsala Alena Anežka Gajdušková
    Main entry-name Gajdušková, Alena Anežka, 1971- (Author)
    PublicationV Praze ; a Podlesí : Dauphin, 2023
    Phys.des.295 stran : ilustrace ; 20 cm
    ISBN978-80-7645-432-3
    National bibl. num.cnb003519340
    Edition Sporáček
    Note"Díl I."--Obálka
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii a rejstřík
    Subj. Headings 19.-20. století * konzervování potravin * pálenky * domácnost * dějiny gastronomie - Česko - 19.-20. století
    Form, Genre příručky
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 641.4 , 663.551.5 , 64 , 641/642(091) , (437.3) , (035)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Document kindBOOKS
    Uchováváme potraviny bez elektrické energie
    Uchováváme potraviny bez elektrické energie
    Jak naši předkové uchovávali potraviny? A lze se dnes vůbec obejít bez „elektriky“? Můžeme tyto ryze přírodní postupy používat i v našich moderních domácnostech? Ano! – a v této knize se to dozvíme. V této knize se dozvíme jak nejlépe: skladovat ovoce, zeleninu, brambory, obilniny, mouky, luštěniny, olejniny, rýži, trvanlivé pečivo, uchovávat máslo a sádlo, konzervovat vejce, sterilovat ovoce, zeleninu a houby, ale i ovocné a zeleninové nápoje, máslo, mléko, ořechy, luštěniny, masné výrobky i hotové pokrmy, a to vše v domácích podmínkách. Závěrečná část je věnována uchovávání slunce a tepla našich sadů – výrobě destilátů a likérů. Pocitu z dobře vykonané práce se nic nevyrovná. Vytváření dostatečných zásob pro svou rodinu znamená potravinovou nezávislost, ale i zodpovědné využívání potravin beze zbytku, zhodnocování vstupních surovin i konec plýtvání, které jsou dnes mimořádně aktuální. Dvoudílná kniha Uchováváme potraviny bez elektrické energie volně navazující na úspěšné Domácnosti našich babiček podrobně seznámí čtenáře jak zpracovávat, konzervovat a dlouhodobě skladovat prakticky všechny druhy potravin bez použití tolik oblíbeného zamrazování. Při jejím sestavování bylo využito především osobních praktických zkušeností autorky, která se tomuto tématu úspěšně věnuje více než dvacet let. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.