Number of the records: 1  

Luštěninová kuchařka


  1.  Havlů, Karina, 1951-2018 - Author
    Praha : Vyšehrad, 2003 - 127 s., [8] s. obr. příl. : barev. il. ; 21 cm
    ISBN 80-7021-616-6
     zeleninová jídla  luštěninová jídla
     kuchařské recepty
    Luštěninová kuchařka
    Title statementLuštěninová kuchařka : 237 receptů / Karina Havlů
    Main entry-name Havlů, Karina, 1951-2018 (Author)
    Issue dataPraha : Vyšehrad, 2003
    Phys.des.127 s., [8] s. obr. příl. : barev. il. ; 21 cm
    ISBN80-7021-616-6
    National bibl. num.cnb001246366
    NoteK DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ
    Subj. Headings zeleninová jídla * luštěninová jídla
    Form, Genre kuchařské recepty
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 641.55:635.1/.8 , 641.55:635.65 , (083.12)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Luštěninová kuchařka
    V úvodu je zdůrazněn význam luštěnin pro naše zdaví. Patří k nim zejména čočka, fazole, hrách, soja a cizrna. Jsou zdrojem bílkovin rostlinného původu, které v kombinaci s bílkovinami z obilovin mohou nahradit bílkoviny živočišného zdroje. Lidé si však často pletou luštěniny se zeleninou. Je proto nutné rozlišovat mezi zelenou fazolkou /zeleninou/ a fazolí /luštěninou/ a stejně tak mezi zeleným hráškem - luskem /zeleninou/ a hrachem /luštěninou/. O obou variacích se mluví v příslušných kapitolách. Dále je v knize předloženo několik krátkých a užitečných rad ohledně luštěnin, po kterých autorka nabízí nemalý výběr zajímavých kuchařských předpisů. Jsou řazeny tradičně podle pokrmu /polévky, hlavní jídla, saláty, sojové maso i tofu/. Zdroj anotace: Městská knihovna v Praze
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.