Number of the records: 1  

Jídlo pro radost

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Ferrarová, Eva, 1953- - Author
    1. vydání - 238 stran : barevné ilustrace, mapy, faksimile ; 24 cm
    ISBN 978-80-266-1629-0
     antropologie jídla  stravování  stravovací zvyky  gastronomie  potraviny  udržitelný rozvoj
     monografie
    Call numberC 420.567
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Jídlo pro radost
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) vypůjčeno (do 24.06.2024)C 420.567   

    Title statementJídlo pro radost : proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme / Eva Ferrarová
    Main entry-name Ferrarová, Eva, 1953- (Author)
    Edition statement1. vydání
    PublicationV Brně : Edika, 2021
    Phys.des.238 stran : barevné ilustrace, mapy, faksimile ; 24 cm
    ISBN978-80-266-1629-0 Kč 399,00
    National bibl. num.cnb003326769
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
    Subj. Headings antropologie jídla * stravování - sociální aspekty * stravovací zvyky - kulturní aspekty * gastronomie * potraviny * udržitelný rozvoj
    Form, Genre monografie
    Conspect39 - Kulturní antropologie. Etnologie. Etnografie
    UDC 39:641/642 , 613.2 , 304 , 392.81 , 316.72/.75 , 641/642 , 663/664 , 502.131.1 , (048.8)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Document kindBOOKS
    Jídlo pro radost
    Autorka se zabývá antropologií jídla a v této knize čtenáře srozumitelnou formou seznamuje se zajímavými poznatky z tohoto oboru.V knize čtenář najde dostatek informací, aby pochopil minulost a přítomnost vztahu člověka k jídlu, třeba proč se bráníme neznámým jídlům, proč si oblíbíme některá jídla, čtenář se seznámí s rituály spojenými s jídlem. Autorka naznačuje možná řešení palčivých problémů, před kterými lidstvo stojí, jako např. co budeme jíst, až sníme všechno, co nyní máme k dispozici. Zdroj anotace: Městská knihovna v Praze
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.