Number of the records: 1
Ferrarová, Eva, 1953- - Author
1. vydání - 238 stran : barevné ilustrace, mapy, faksimile ; 24 cm
ISBN 978-80-266-1629-0
antropologie jídla stravování stravovací zvyky gastronomie potraviny udržitelný rozvoj
monografieCall number C 420.567 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Title statement Jídlo pro radost : proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme / Eva Ferrarová Main entry-name Ferrarová, Eva, 1953- (Author) Edition statement 1. vydání Publication V Brně : Edika, 2021 Phys.des. 238 stran : barevné ilustrace, mapy, faksimile ; 24 cm ISBN 978-80-266-1629-0 Kč 399,00 National bibl. num. cnb003326769 Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy Subj. Headings antropologie jídla * stravování - sociální aspekty * stravovací zvyky - kulturní aspekty * gastronomie * potraviny * udržitelný rozvoj Form, Genre monografie Conspect 39 - Kulturní antropologie. Etnologie. Etnografie UDC 39:641/642 , 613.2 , 304 , 392.81 , 316.72/.75 , 641/642 , 663/664 , 502.131.1 , (048.8) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Document kind BOOKS Autorka se zabývá antropologií jídla a v této knize čtenáře srozumitelnou formou seznamuje se zajímavými poznatky z tohoto oboru.V knize čtenář najde dostatek informací, aby pochopil minulost a přítomnost vztahu člověka k jídlu, třeba proč se bráníme neznámým jídlům, proč si oblíbíme některá jídla, čtenář se seznámí s rituály spojenými s jídlem. Autorka naznačuje možná řešení palčivých problémů, před kterými lidstvo stojí, jako např. co budeme jíst, až sníme všechno, co nyní máme k dispozici. Zdroj anotace: Městská knihovna v PrazeLoading…
Number of the records: 1