Number of the records: 1  

Silikony


  1.  Bažant, Vladimír, 1920-1973 - Author
    1. vyd. - Praha : SNTL, 1954 - 312 s. ; il.
    Řada chemické literatury
      Rathouský, Jiří, - Author   Chvalovský, Václav, - Author
     učebnice  křemík  organické sloučeniny        analytické metody  polymerizace
     učebnice
    Silikony
    Title statementSilikony : organokřemičité sloučeniny, jejich příprava, vlastnosti a použití / Vladimír Bažant, Václav Chvalovský, Jiří Rathouský
    Main entry-name Bažant, Vladimír, 1920-1973 (Author)
    Edition statement1. vyd.
    Issue dataPraha : SNTL, 1954
    Phys.des.312 s. ; il.
    National bibl. num.cnb000266224
    Edition Řada chemické literatury
    NoteK DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografické odkazy a rejstřík
    Another responsib. Rathouský, Jiří, 1921- (Author)
    Chvalovský, Václav, 1925-1991 (Author)
    Subj. Headings učebnice * křemík * organické sloučeniny * nomenklatura * syntetický materiál * vlastnosti chemické * analytické metody * polymerizace
    Form, Genre učebnice
    Conspect66 - Chemický průmysl. Chemická technologie
    UDC 661.718.5 , 679
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Silikony
    Kniha se zabývá přípravou, vlastnostmi i praktickým použitím organických sloučenin křemíku a vysvětluje zásady jejich názvosloví, podle něhož se tyto látky dělí na silany (hydridy), siloxany, silazany, silthiany, cyklické sloučeniny, hydroxy-aminoderiváty, organokřemičité sloučeniny s kovy a sloučeniny, kde nevystačíme s těmito názvy. Pojednává o analytických methodách v chemii organokřemičitých sloučenin a věnuje zvláštní kapitolu polymerům nesiloxanových typů a polymerům organosiloxanovým. Věnuje pozornost silikonovým kapalinám, silikonovým konsistentním tukům, pastám, elastomerům, lakům i pryskyřicím a celé řadě jiných problémů silikonové chemie. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.