Number of the records: 1
Mrzenová, Daniela - Author
Vydání první - 466 stran : barevné ilustrace, portréty ; 23 x 25 cm
ISBN 978-80-907213-2-6
Ostrá, Petra - Author
20.-21. století
šéfkuchaři jídla
kuchařské receptyCall number C 392.164 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Title statement Velká kuchařka světových kuchyní : recepty nejlepších šéfkuchařů s vinným párováním / autoři: Daniela Mrzenová, Petra Ostrá a kol. Main entry-name Mrzenová, Daniela (Author) Edition statement Vydání první Publication [Doksy] : TopLife Czech a.s., 2019 Phys.des. 466 stran : barevné ilustrace, portréty ; 23 x 25 cm ISBN 978-80-907213-2-6 Kč 770.00 National bibl. num. cnb003163269 Note Název z obálky. Obsahuje rejstříky Another responsib. Ostrá, Petra (Author)
Subj. Headings 20.-21. století * šéfkuchaři - země světa - 20.-21. století * jídla Form, Genre kuchařské recepty Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 641.55 , 641/642-051 , (100) , (083.12) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Document kind BOOKS Padesát dva šéfkuchařů z nejlepších českých a moravských restaurací představuje své recepty vyhlášených světových kuchyní v kompletních tříchodových menu. A to není všechno, v životopisech šéfkuchařů se dozvíme, která světová kuchyně je v jejich práci nejvíce inspiruje a mnoho dalšího. Vedle tradičních českých receptů, řazených do středoevropské kuchyně, najdeme recepty s postupy kuchyně francouzské, středomořské, skandinávské, blízkovýchodní, asijské, kreolské a kuchyně amerického steakhousu. Ke každému pokrmu zpracovali zkušení šéfkuchaři detailní recept se všemi potřebnými ingrediencemi. Své pokrmy šéfkuchaři pro čtenáře také sami ve svých kuchyních uvařili a pro inspiraci o výsledné podobě servírovali. Vše jsme věrně zachytili na celostránkových fotografiích vedle receptů. Jedinečnost knihy podtrhuje vinné párování renomovaného enologa Hynka Vicha, který na míru receptům a chutím osobně vybral ideální víno. V potaz bral jak výslednou chuť pokrmu, tak náklady na jednotlivé suroviny. Další z podmínek pro vinné párování byla také dostupnost vybraných vín. I to se podařilo panu Vichovi splnit a všechna vína v knize jsou aktuálně dostupná u obchodníků. V kuchařce na čtenáře čeká více než 420 stran receptů, inspirace, celostránkových fotografií od zkušených food fotografů a zajímavé čtení, které jinde nenajdou. To vše s tiskem na bělostném křídovém papíru a v kvalitní pevné vazbě podtrhuje prémiovost publikace. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1