Number of the records: 1  

Stručná úvaha o Pekle

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Marhoul, Alois, 1951-2024 - Author
    83 stran : ilustrace ; 12 x 16 cm
    ISBN 978-80-88073-31-4
      Gabler, Jan, - Illustrator
     česká poezie
    Call numberC 389.958
    Stručná úvaha o Pekle
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 389.958   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) k vypůjčeníC 389.958 a   

    Title statementStručná úvaha o Pekle / Alois Marhoul ; ilustrace a typografie: Jan Gabler
    Main entry-name Marhoul, Alois, 1951-2024 (Author)
    Publication[Praha] : Bondy, 2019
    Phys.des.83 stran : ilustrace ; 12 x 16 cm
    ISBN978-80-88073-31-4
    National bibl. num.cnb003132166
    Another responsib. Gabler, Jan, 1952- (Illustrator)
    Form, Genre česká poezie
    Conspect821.162.3-1 - Česká poezie
    UDC 821.162.3-1
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Stručná úvaha o Pekle
    Již čtrnáctá sbírka poezie českého básníka Aloise Marhoula rozehrává tentokrát úvahy a postřehy, jež vycházejí z autorových vnitřních prožitků. Soukromé peklo básníka Aloise Marhoula nemusí být zrovna prostorem, který má právo obývat jenom on sám. Onen příbytek ďáblů a rarachů má totiž domovský list v nitru téměř každého člověka. Konečně to znázorňuje i "oko do duše", jež pátravě hledí z knižní obálky a posuzuje lidské úmysly, jež se často mění ve vřavu, jekot a šílenství, nebo naopak v drobná potěšení a vnitřní uspokojení. "Záleží pouze na nás!", zda peklo je či není, tvrdí Marhoul hned v úvodu sbírky. Vždyť i v lidském životě jsou cesty, které se neudržují pouze za sněhu a náledí, ale jsou ošetřovány neustále. Možná, že jedna z nich vede k onomu malému ráji ve tvaru trvalého bydliště, kde se cítíme dobře a kde efekt motýlího křídla je propojen s polibkem nebo dokonce s láskou. Zdroj anotace: Městská knihovna v Praze
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.