Number of the records: 1  

Řepařství


  1.  Stehlík, Václav, 1891-1982 - Author
    1. vyd. - Praha : SZN, 1956 - 430 s. ; 8°
    Rostlinná výroba
      Benc, Stanislav - Author   Havránek, Antonín, - Author
     řepa cukrová  pěstování polních rostlin
     monografie
    Call numberC 23.873
    Umístění
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 23.873   

    InfoRETRO-CATALOGUING - SHORT RECORD
    Title statementŘepařství / Stehlik, Havránek, Benc
    Main entry-name Stehlík, Václav, 1891-1982 (Author)
    Edition statement1. vyd.
    Issue dataPraha : SZN, 1956 (Brázda)
    Phys.des.430 s. ; 8°
    National bibl. num.cnb000721264
    Edition Rostlinná výroba (Státní zemědělské nakladatelství)
    NoteS il.. Opr.. 4000 výt.. Vyd. ČSAZV. Přehl. použité lit.. Jmenný a věcný rejstřík
    Another responsib. Benc, Stanislav (Author)
    Havránek, Antonín, 1913- (Author)
    Subj. Headings řepa cukrová * pěstování polních rostlin
    Form, Genre monografie
    Conspect633 - Rostlinná výroba
    UDC 633 , 633.63 , (048.8)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Řepařství
    Řepařství
    Obsáhlá, encyklopedická práce našich předních odborníků v řepařství dělí se na hlavní čtyři části, z nichž první pojednává o historii, znacích, vlastnostech, šlechtění a množení cukrovky. Část druhá jedná o agrotechnicecukrovky, část třetí zabývá se chorobami a škůdci cukrovky a konečně čtvrtá sleduje ekonomická hlediska při pěstování cukrové řepy. Kniha, bohatě ilustrovaná, shromažďuje cenné zkušenosti sovětských mistrů vysokých sklizní,praktické doklady z našich velkých řepařských hospodářství a výzkumných ústavů o všech otázkách pěstování, ošetřování a sklízení řepy, o jejím hodnocení jako cenné cukrovarnické suroviny, o krmné hodnotě chrástu a řízků, melasyi o účinnosti cukrovarskych kalú v upravování půdní reakce. Spolehlivý rádce a podnětný zdroj poučení i našim JZD a dosud soukromě hospodařícím zemědělcům v řepařských oblastech. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.