Number of the records: 1  

Pícninářství

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


    Praha : SZN, 1956 - 496 s. : il.
      Maloch, Miloslav, - Publishing director   Regal, Vladimír, - Collaborator   Bureš, František, - Collaborator   Klofera, Václav, - Author
     pícninářství  jeteloviny  rostlinná výroba
     učebnice vysokých škol
    Call numberC 25.543
    Umístění
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 25.543   

    InfoRETRO-CATALOGUING - SHORT RECORD
    Title statementPícninářství : vědecký redaktor Miloslav Maloch [et al.]
    Issue dataPraha : SZN, 1956
    Phys.des.496 s. : il.
    National bibl. num.cnb000725050
    NoteUčebnice pro vysoké školy zemědělské
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje jmenný a věcný rejstřík
    Another responsib. Maloch, Miloslav, 1899-1956 (Publishing director)
    Regal, Vladimír, 1924-1986 (Collaborator)
    Bureš, František, 1921- (Collaborator)
    Klofera, Václav, 1885-1977 (Author)
    Subj. Headings pícninářství * jeteloviny * rostlinná výroba
    Form, Genre učebnice vysokých škol
    Conspect633 - Rostlinná výroba
    37.016 - Učební osnovy. Vyučovací předměty. Učebnice
    UDC 633.2/.3 , 633.32 , 633 , (075.8)
    CountryČesko
    Languagečeština ; slovenština
    Document kindBOOKS
    Soubor obsáhlých studií našich čelných pícninářů, redigovaný nedávno zesnulým akademikem Malochem, podává theoretický základ analysy travního porostu a agrotechniky potřebné pro zvýšení jeho úrodnosti a kvality. Práce je rozvržena do dvou thematických celků, z nichž první pojednává o píci luk a pastvin, druhý pak o pícninách polních. Jednotlivé druhy trav, jejich šlechtění, semenářství, tvoří hlavní část obsahové náplně první části. Z pícnin polních je obsáhle pojednáno o jetelovinách a krátkodobých směskách. Druhou část uzavírá kapitola o organisaci krmivové základny. Kromě ilustrací je text knihy doplněn četnými tabulkami, schematy, plánky a mapou pícninových výrobních oblastí ČSR. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.