Number of the records: 1  

Jak funguje jídlo

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


    Vydání první - 255 stran : barevné ilustrace ; 25 cm
    ISBN 978-80-7549-585-3
    Esence
      Rákosníková, Jitka - Translator
     potraviny  jídlo  výživa člověka  dietetika  dietoterapie
     populárně-naučné publikace
    Call numberC 379.212
    Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa
    Jak funguje jídlo
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 379.212   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) k vypůjčeníC 379.212 a   

    Main entry-title How food works. Česky
    Title statementJak funguje jídlo : co jíme, když jíme / z anglického originálu How food works ... přeložila Jitka Rákosníková
    Edition statementVydání první
    PublicationPraha : Euromedia, 2018
    Phys.des.255 stran : barevné ilustrace ; 25 cm
    ISBN978-80-7549-585-3
    National bibl. num.cnb002952808
    Edition Esence (Euromedia Group)
    NoteObsahuje rejstřík
    Another responsib. Rákosníková, Jitka (Translator)
    Subj. Headings potraviny * jídlo * výživa člověka * dietetika * dietoterapie
    Form, Genre populárně-naučné publikace
    Conspect613 - Hygiena. Lidské zdraví
    UDC 613.26/.29 , 613.2 , 615.874.2 , (0.062)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa
    Document kindBOOKS
    Jak funguje jídlo
    Srozumitelný, přehledný průvodce fakty o potravinách a výživě. Přibližuje klíčové koncepce o jídle a zabývá se různými teoriemi, které potraviny nám prospívají a které ne. Graficky poutavě upravená publikace zkoumá to dobré, to špatné i to matoucí o potravinách, probírá i trendy ve výživě. Přečtěte si, co jsou to antioxidanty, zjistěte, co s vaším tělem udělají superpotraviny, poučte se, proč je nebezpečné znovu ohřívat rýži. Kniha pokrývá širokou škálu témat, od diet k nesnášenlivosti lepku a vyvrací řadu běžných mýtů o jídle. Vysvětluje, jaké jsou zásady dobré výživy, probírá jednotlivé skupiny potravin, srovnává organické a průmyslově zpracované potraviny. Sleduje historii výroby potravin a organického zemědělství, způsob dopravy potravin, vysvětluje i to, co znamená doporučené datum spotřeby. Kniha je poutavým průvodcem čtenáře, pomůže mu pochopit skryté biologické účinky běžných potravin pomocí vědeckého rozboru a odhalí sílu různých druhů jídla a pití. Zdroj anotace: Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.