Number of the records: 1  

Raclette

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Golob, Borut, 1973- - Author
    V češtině vydání první - 196 stran ; 18 cm
    ISBN 978-80-7443-194-4
      Mainuš, Petr, - Translator
     slovinské romány
    Call numberC 198.186
    Raclette
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 198.186   

    Uniform title Raclette. Česky
    Title statementRaclette / Borut Golob ; ze slovinského originálu Raclette ... přeložil Petr Mainuš
    Main entry-name Golob, Borut, 1973- (Author)
    Edition statementV češtině vydání první
    Publication[Brno] : Větrné mlýny, 2016
    Phys.des.196 stran ; 18 cm
    ISBN978-80-7443-194-4 Kč 249.00
    National bibl. num.cnb002878025
    Another responsib. Mainuš, Petr, 1974- (Translator)
    Form, Genre slovinské romány
    Conspect821.163 - Jihoslovanské literatury
    UDC 821.163.6-31
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Raclette
    Notoricky nezaměstnaný hrdina tohoto sžíravého románu s ledovým klidem rozebírá a vzápětí zahazuje do škarpy všechno, co se mu připlete do cesty. Neunikne nikdo: jeho partnerka (humanitární pracovnice), její kolega, její rodiče, nejbližší společný přítel (jehož náklonnost hraničí s intimním vztahem, ovšem pouze k ní), Habsburkové, bývalý spolužák (někdejší kriminálník, dnes úspěšný ekopěstitel), dokonce ani knihy, s nimiž se setkává a které pokaždé nějak záhadně souvisí s borovicemi. To vše vetkáno do příběhu odehrávajícího se během jediného dne, v němž se náš hrdina rozchází se svou partnerkou. A důvod? Rozteklý, pronikavě páchnoucí sýr s exotickým názvem: Raclette. Bravurní stylista Golob umí své čtenáře přinutit k bouřlivým výbuchům smíchu, přestože probíraná témata myslí smrtelně vážně. Jeho kousavě zábavná interpretace světa je tak konzistentně politicky nekorektní, až se téměř zdá, že vlastně docela korektní je. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.