Number of the records: 1
Beranová, Magdalena, 1930-2016 - Author
Vydání 3., rozšířené a upravené - 553 stran, 16 nečíslovaných stran obrazových příloh : ilustrace (některé barevné), 1 mapa, faksimile ; 21 cm
ISBN 978-80-200-2498-5
výživa člověka jídlo
monografieCall number C 364.811 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Title statement Jídlo a pití v pravěku a ve středověku / Magdalena Beranová Main entry-name Beranová, Magdalena, 1930-2016 (Author) Edition statement Vydání 3., rozšířené a upravené Publication Praha : Academia, 2015 Phys.des. 553 stran, 16 nečíslovaných stran obrazových příloh : ilustrace (některé barevné), 1 mapa, faksimile ; 21 cm ISBN 978-80-200-2498-5 National bibl. num. cnb002678928 Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografii Subj. Headings výživa člověka - dějiny * jídlo - dějiny Form, Genre monografie Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 613.2 , 641/642 , (048.8) Country Česko Language čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Document kind BOOKS Od vzniku pračlověka uplynulo několik milionů let, od vzniku zemědělství asi deset tisíc let. Velmi dlouhé období sběračství a lovu na jedné straně a období záměrné výroby potravin na straně druhé mají svá specifika a rozdílné druhy a množství pramenů. Specializace na archeologii a historii sama o sobě není dostačující, autorka pracovala také s materiálem paleobotanických, osteologickým, ale i etnografickým, přičemž i v tomto směru byla v pracovním styku s předními světovými odborníky. Tato kniha je už její čtvrtou o dějinách výživy a dovršuje cyklus poznání výživy a vaření od počátku lidstva do období národního obrození. Je věnována období nejdelšímu a na odbornost a rozsah speciálních znalostí nejnáročnějšímu. Kniha vychází již ve třetím vydání. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1