Number of the records: 1  

Základy střihové skladby

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Valušiak, Josef, 1934- - Author
    Čtvrté rozšířené vydání - 143 stran : ilustrace ; 21 cm
    ISBN 978-80-7331-230-5
     střihová skladba
     učebnice vysokých škol
    Call numberS 33.624
    Umístění 791 - Film. Filmové umění
    Základy střihové skladby
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníS 33.624   

    Title statementZáklady střihové skladby / Josef Valušiak
    Main entry-name Valušiak, Josef, 1934- (Author)
    Edition statementČtvrté rozšířené vydání
    PublicationPraha : Akademie múzických umění v Praze (Nakladatelství AMU), 2012
    Phys.des.143 stran : ilustrace ; 21 cm
    ISBN978-80-7331-230-5
    National bibl. num.cnb002369319
    NoteNa obálce nad názvem: AMU=DAMU+FAMU+HAMU
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii
    Subj. Headings střihová skladba
    Form, Genre učebnice vysokých škol
    Conspect791 - Film. Cirkus. Lidová zábava
    37.016 - Učební osnovy. Vyučovací předměty. Učebnice
    UDC 791.623.1 , (075.8)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru791 - Film. Filmové umění
    Document kindBOOKS
    Základy střihové skladby
    Autor ve svých přehledných skriptech dokládá, že úkolem střihové skladby není jen slučování scén a sekvencí v ucelené filmové dílo, ale i „sdělení nesděleného“. Přes stručný historický exkurz se dostává k popisu podílu scenáristů na střihové skladbě, režiséra a kameramana při realizaci filmu, zabývá se popisem druhů záběrů a jejich skladby, pravidlem osy, pravidlem hlavního směru (vnitrozáběrovou montáží), druhy střihů, rytmem a tempem, návazností záběrů, filmovým časem a prostorem, střihem dokumentárních filmů a prací se zvukem. Skrz fundovaný pohled do praktické i teoretické dílny zkušeného střihače a pedagoga FAMU dostáváme do rukou základní kuchařku pro filmaře všech profesí. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.