Number of the records: 1  

Francouzština

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Šabršula, Jan, 1918-2015 - Author
    1. vyd. - Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1966 - 458 s. ; 8°
    Vysokoškolské učebnice
      Janovcová, Eva, - Author
     francouzština
     učebnice vysokých škol
    Call numberC 58.335
    Umístění
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 58.335   
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 58.335 v1   

    InfoRETRO-CATALOGUING - SHORT RECORD
    Title statementFrancouzština / Jan Šabršula, Eva Janovcová
    Main entry-name Šabršula, Jan, 1918-2015 (Author)
    Edition statement1. vyd.
    Issue dataPraha : Státní pedagogické nakladatelství, 1966 (Brno : Tisk 1)
    Phys.des.458 s. ; 8°
    ISBNKčs 25,50
    National bibl. num.cnb000489947
    Edition Vysokoškolské učebnice (Státní pedagogické nakladatelství)
    NoteGramatický rejstřík. Noty v textu. Vazba: Jarmila Mařanová. 2500 výt.
    Another responsib. Janovcová, Eva, 1926- (Author)
    Subj. Headings francouzština
    Form, Genre učebnice vysokých škol
    Conspect811.133.1 - Francouzština
    37.016 - Učební osnovy. Vyučovací předměty. Učebnice
    UDC 811.133.1 , (075.8)
    CountryČesko
    Languagečeština ; francouzština
    Document kindBOOKS
    Do tří částí rozvržená učebnice, která vychází z požadavků pedagogické psychologie i zkušeností progresívní pedagogické praxe, seznamuje v třiceti lekcích prvé části s výslovností, základní slovní zásobou a mluvnickým minimem na tématech denního života. Po textu každé lekce následuje partie k automatizování nových gramatických jevů, výklad o výslovnosti provázený cvičeními a část konverzační. Od 21. lekce se upouští od slovníčku, studující se má naučit používat slovníku. Druhá část uvádí do četby novin a literárních děl, třetí pak obsahuje nejnáročnější texty, výklad o diferenčních aspektech češtiny a francouzštiny i pokyny uvádějící do četby veršů nebo písní. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.