Number of the records: 1  

Molekulární kuchyně, aneb, Molekuly, které vaříme, jíme a pijeme

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Raab, Miroslav, 1938- - Author
    V Praze ; Podlesí : Dauphin, 2014 - 143 s. : il. ; 21 cm
    ISBN 978-80-7272-629-5
    Sporáček ;
     molekulární gastronomie  potravinářská chemie
     populárně-naučné publikace
    Call numberC 360.195
    Umístění 664 - Potravinářství
    Molekulární kuchyně, aneb, Molekuly, které vaříme, jíme a pijeme
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 360.195   

    Title statementMolekulární kuchyně, aneb, Molekuly, které vaříme, jíme a pijeme / Miroslav Raab
    Portion of titleMolekuly, které vaříme, jíme a pijeme
    Varying form of titleObálkový a hřbetní název: Molekulární kuchyně
    Main entry-name Raab, Miroslav, 1938- (Author)
    Issue dataV Praze ; Podlesí : Dauphin, 2014
    Phys.des.143 s. : il. ; 21 cm
    ISBN978-80-7272-629-5
    National bibl. num.cnb002648180
    Edition Sporáček ; 6
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii
    Subj. Headings molekulární gastronomie * potravinářská chemie
    Form, Genre populárně-naučné publikace
    Conspect664 - Potravinářský průmysl
    UDC 641:663/664 , 663/664:54 , (0.062)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru664 - Potravinářství
    Document kindBOOKS
    Molekulární kuchyně, aneb, Molekuly, které vaříme, jíme a pijeme
    Záhady, tajemno a dobrodružství odehrávající v hrncích, pekáčích, pánvích, sklínkách i sklenicích. Martyrium civilních molekul při jejich "transmutaci" v lahůdku. Není to běžná kuchařka. Je to snadno srozumitelné vyprávění o chemický dějích probíhajících při vaření doplněné základním vysvětlujícím chemickým aparátem. Zvláštní pozornost je věnována i způsobům jak jíme a jídlo chutnáme - tedy psychologii jídel a nápojů. Ač samotný název knihy k tomu nabádá autor se záměrně vyhýbá módnímu trendu molekulární zážitkové gastronomie, není v jejím kontextu důležitý. Kniha pro profesionály i adepty umění kuchařského, kniha pro každého přemýšlivého čtenáře - kuchaře inspirující ku vlastním experimentům a výbojům Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.