Number of the records: 1  

Kuchařka z ostrova Sardinie

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Konečná, Karolina, 1975- - Author
    Vyd. 1. - Praha : David Konečný, 2014 - 317 s. : barev. il. ; 27 cm
    ISBN 978-80-260-7006-1 (váz.)
      Bartoš, Marek, - Photographer   Krist, Tomáš - Photographer
     italská jídla
     Sardinie (Itálie)
     kuchařské recepty
    Call numberB 54.485
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Středomořská kuchyně
    Kuchařka z ostrova Sardinie
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) vypůjčeno (do 09.09.2024)B 54.485   

    Údaje o názvuKuchařka z ostrova Sardinie / Karolina Konečná ; fotografie Marek Bartoš, Tomáš Krist
    Záhlaví-jméno Konečná, Karolina, 1975- (Autor)
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    Vyd.údajePraha : David Konečný, 2014
    Fyz.popis317 s. : barev. il. ; 27 cm
    ISBN978-80-260-7006-1 (váz.)
    Číslo nár. bibl.cnb002626790
    PoznámkyObsahuje rejstříky
    Dal.odpovědnost Bartoš, Marek, 1981- (Fotograf)
    Krist, Tomáš (Fotograf)
    Předmět.hesla italská jídla * Sardinie (Itálie)
    Forma, žánr kuchařské recepty
    Konspekt641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    MDT 641.568(450) , (450) , (083.12)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Středomořská kuchyně
    Druh dok.KNIHY
    Kuchařka z ostrova Sardinie
    Jediná středomořská kuchařka, kterou budete potřebovat: nádherná, výpravná, s recepty, které voní a chutnají už z papíru. Díky nim poznáte úchvatný italský ostrov Sardinii a pochopíte, jak jsou si česká a sardská kuchyně blízké. A to až neuvěřitelně. Na Sardinii se stejně jako v Čechách pečou koblihy, kachna se zelím, chleba i krkovička, vaří se čočka, slepičí vývar nebo třeba kančí guláš. Ovšem i spoustu místních, jedinečných specialit, které nikde jinde nenajdete. Recepty jsou povětšinou jednoduché, prosté, z běžně dostupných surovin a vždycky strašně dobré. Autorka knihy, Karolina Konečná, novinářka, která miluje cestování a zbožňuje vaření, je sbírala přímo na Sardinii - od místních hospodyň, majitelů a majitelek restaurací, farem, od rybářů i myslivců. Každý ze 103 receptů doprovází celostránková fotografie, některé doplňují i fotografie postupu. No a rovnou na ostrov, tam vás přenese spousta fotografií z autorčiných cest na Sardinii. Kniha je rozdělená do devíti kapitol, takže poznáte všechny sardské delikatesy, od ryb, přes maso, zeleninu, polévky, chleba až po zvěřinu, těstoviny či místní sladkosti. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.