Number of the records: 1  

Regionální kuchařka

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Pospěchová, Petra, 1978- - Author
    Vyd. 1. - Praha : Smart Press, 2013 - 280 s. : barev. il. ; 25 cm
    ISBN 978-80-87049-65-5 (váz.)
     česká jídla
     kuchařské recepty
    Call numberC 353.961
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Česká kuchyně
    Regionální kuchařka
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 353.961   

    Title statementRegionální kuchařka : všechny chutě Čech, Moravy a Slezska / Petra Pospěchová
    Main entry-name Pospěchová, Petra, 1978- (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataPraha : Smart Press, 2013
    Phys.des.280 s. : barev. il. ; 25 cm
    ISBN978-80-87049-65-5 (váz.)
    National bibl. num.cnb002518324
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii
    Subj. Headings česká jídla
    Form, Genre kuchařské recepty
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 641.568(437.3) , (083.12)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Česká kuchyně
    Document kindBOOKS
    References (1) - BOOKS
    Regionální kuchařka
    Jediná kuchařská kniha, která poctivě mapuje kuchyni všech krajů České republiky. Krajový a krajinný kontext gastronomie je ta nejlepší cesta, jak pochopit její kořeny. Jak přijít na to, proč jsou zrovna na Valašsku „trnky, zemňáky, špek a zelé živobytí celé“, proč jsou hanácké omáčky bohaté a proč se v jižních Čechách mohlo másla pořádně zakrajovat. Každý tuzemský region má recepty, které jsou jedinečné. Stačí se podívat třeba jen na sladkosti: v Podkrkonoší mají miletínské modlitbičky a hořické trubičky, na Chodsku ornamentální koláče z máslového těsta, na Valašsku frgále „hruščáky“... Regionální kuchařka obsahuje 13 kapitol, z nichž každá představuje konkrétní region i specifika jeho kuchyně. Vysvětluje, proč se užívaly zrovna tyto suroviny nebo způsoby přípravy jídla, co se jedlo v minulosti ve všední den i ve svátek, s jakými rituály bylo jídlo spojené atd. Kniha vás seznámí s národopisem, historií, se spoustou zajímavostí (třeba kde je na Strážnicku největší oskeruše, nebo kde koupíte pálenku oskerušovici), ale především tím nejlepším z kuchyně daného regionu. Těšit se můžete na tradiční polévky, masitá jídla nebo sladkosti. Vše je doplněno krásnými fotografiemi pokrmů i krajiny. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.