Number of the records: 1  

Dietologie pro lékaře, farmaceuty, zdravotní sestry a nutriční terapeuty

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Svačina, Štěpán, 1952- - Author
    2., upr. vyd. - Praha : Triton, 2013 - 341 s. : il. ; 21 cm
    ISBN 978-80-7387-699-9 (brož.)
    Lékařské repetitorium ;
      Müllerová, Dana, - Author   Bretšnajdrová, Alena, - Author
     dietologie  výživa člověka  dietoterapie
     kolektivní monografie
    Call numberC 353.572
    Umístění 613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Redukční diety
    Dietologie pro lékaře, farmaceuty, zdravotní sestry a nutriční terapeuty
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) vypůjčeno (do 21.06.2024)C 353.572   

    Title statementDietologie pro lékaře, farmaceuty, zdravotní sestry a nutriční terapeuty / Štěpán Svačina, Dana Müllerová, Alena Bretšnajdrová
    Main entry-name Svačina, Štěpán, 1952- (Author)
    Edition statement2., upr. vyd.
    Issue dataPraha : Triton, 2013
    Phys.des.341 s. : il. ; 21 cm
    ISBN978-80-7387-699-9 (brož.)
    National bibl. num.cnb002498434
    Edition Lékařské repetitorium ; 8
    Internal Bibliographies/Indexes NoteObsahuje bibliografii a rejstřík
    Another responsib. Müllerová, Dana, 1962- (Author)
    Bretšnajdrová, Alena, 1957- (Author)
    Subj. Headings dietologie * výživa člověka * dietoterapie
    Form, Genre kolektivní monografie
    Conspect613 - Hygiena. Lidské zdraví
    UDC 613.2 , 612.39 , 615.874.2 , (048.8:082)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru613.2 - Hygiena výživy. Dietetika. Zdravá výživa. Redukční diety
    Document kindBOOKS
    Dietologie pro lékaře, farmaceuty, zdravotní sestry a nutriční terapeuty
    Předkládaná publikace je určena lékařům, farmaceutům, zdravotním sestrám a především nutričním terapeutům, kterým by měla zprostředkovat základní orientaci v léčbě dietou a poskytnout informace o významu potravin v prevenci a léčbě chorob. Potraviny a způsob výživy se podílejí na vzniku až 75 % veškerých onemocnění, přičemž u mnohých z nich, jako je například ateroskleróza, hypertenze a cukrovka, jsou hlavními faktory. Dietologie se tudíž řadí k významným medicínským oborům. Kniha je zaměřena na praktické klinické informace, kromě četných tabulek zahrnuje i příklady jídelníčků vhodných pro konkrétní onemocnění. Zvláštní pozornost je věnována dietním opatřením u dětí jednotlivých věkových kategorií. Závěrečnou část knihy tvoří abecední přehled dietologických pojmů a obsáhlá tabulka kalorických hodnot nejčastěji používaných potravin. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.