Number of the records: 1  

Čínský systém léčby potravinami

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Lu, Henry C., 1936- - Author
    Vyd. 1. - V Olomouci : Fontána, [2006] - 285 s. ; 21 cm
    ISBN 80-7336-137-X (brož.)
     čínské lékařství  potraviny  dietetika
     příručky
    Call numberC 351.034
    Umístění 615.8 - Fyzioterapie obecně. Alternativní medicína
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 351.034   

    Title statementČínský systém léčby potravinami : prevence a léčení / Henry C. Lu
    Added title page titleTradiční čínská dietetika
    Main entry-name Lu, Henry C., 1936- (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataV Olomouci : Fontána, [2006]
    Phys.des.285 s. ; 21 cm
    ISBN80-7336-137-X (brož.)
    National bibl. num.cnb001532420
    NotePřeloženo z angličtiny?. 2000 výt.. Obsahuje rejstřík
    Subj. Headings čínské lékařství * potraviny - zdravotní aspekty * dietetika
    Form, Genre příručky
    Conspect615.8 - Fyzioterapie. Psychoterapie. Alternativní lékařství
    UDC 615.8(315) , 613.26/.29 , 616 , 613.2 , (035)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru615.8 - Fyzioterapie obecně. Alternativní medicína
    Document kindBOOKS
    Tajemství, které Číňané znají už celá staletí, zbytek světa teprve odhaluje: je o tom, že obyčejné potraviny v sobě skrývají mocnou sílu léčit. V této knize se například dozvíte, proč žvýkání čerstvých třešní léčí zánět hrtanu, proč celerová šťáva s medem téměř zázračně snižuje hladinu škodlivého cholesterolu nebo jak se osvědčují čajové lísky se zázvorem při léčbě chronického žaludečního kataru. Tyto a doslova tisíce jiných tradičních léčebných receptur byly prověřeny moderním čínským výzkumem a staly se zcela rovnoprávnou alternativou medikální léčby. Čínský systém léčby potravinami odkrývá fascinující a prověřený způsob využití léčebných vlastností potravin cestou pochopení jejich chutí, energií, účinků a pohybů. Vysvětluje také, proč stejné potraviny působí na různé osoby různým způsobem. Klíčem k pochopení je poměr energie jin a jang, tradiční čínský princip aplikovaný na potraviny a tělesné typy lidí. Jakmile jednou zjistíte poměr jin/jang odpovídající vaší fyzické konstituci (a v této knize najdete jednoduchý návod, jak jej stanovit), můžete už trvale využívat speciálně upravených potravin a tabulek tělesných typů, a individuálně přistupovat k léčbě i prevenci nemocí, jakož i k utužování pevného zdraví. Tato kniha je naplněna myšlenkami, které nám dokážou otevřít oči a naučit nás volit i připravovat stovky zeleninových, ovocných, masitých, obilných a luštěninových pokrmů na zmírnění i léčbu až překvapivého množství zdravotních problémů: nadváhy, kouření, nespavosti, astmatu, vředů, cukrovky, vysokého krevního tlaku, zánětu ledvin či jater, úplavice, chudokrevnosti nebo menstruačních potíží. S touto knihou získáváte možnost vnést do svého života více harmonie a zdraví tím nejúčinnějším a nejpřirozenějším preventivním systémem – potravinami, které jíte každý den! Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.