Number of the records: 1  

Hvězdy kuchyně

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Čermáková, Dana, 1960- - Author
    1. vyd. - [Praha] : Imagination of People, 2012 - 223 s. : il. (částečně barev.), portréty ; 29 cm
    ISBN 978-80-87685-03-7 (váz.) :
      Macháček, Vlastislav, - Photographer
    21. století
     kuchaři  jídla  restaurace
     kuchařské recepty  fotografické publikace
    Call numberB 52.871
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Hvězdy kuchyně
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníB 52.871   

    Title statementHvězdy kuchyně : TOP 10 šéfkuchařů Česka / text Dana Čermáková ; fotografie Vlastislav Macháček
    Main entry-name Čermáková, Dana, 1960- (Author)
    Edition statement1. vyd.
    Issue data[Praha] : Imagination of People, 2012
    Phys.des.223 s. : il. (částečně barev.), portréty ; 29 cm
    ISBN978-80-87685-03-7 (váz.) : 399.00 Kč
    National bibl. num.cnb002414926
    Another responsib. Macháček, Vlastislav, 1946- (Photographer)
    Subj. Headings 21. století * kuchaři - Česko - 21. století * jídla * restaurace - Česko - 21. století
    Form, Genre kuchařské recepty * fotografické publikace
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC (083.12) , (084.12) , 641/642-051 , 641.55
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky
    Document kindBOOKS
    Hvězdy kuchyně
    Nejlepší jídla nejlepších kuchařských mistrů. Takto lze charakterizovat skutečně exkluzivní, jedinečnou, vybranou a přitom velmi dostupnou kuchařku od hvězdných šéfkuchařů působících v českých restauracích a hotelech. Známá autorka biografií významných uměleckých osobností (např. Zdeněk Svěrák, Libuše Šafránková, Waldemar Matuška) totiž tentokrát zaměřila svůj zájem na poněkud jinou sféru, která je rovněž tvůrčí a špičkovou záležitostí. Svůj zájem o kvalitní kuchyni spojila s renomovaným fotografem specializovaným na gastronomii, Vlastislavem Macháčkem, a TOP 10 šéfkuchaři Česka - opravdovými "h v ě z d a m i" kuchyně, aby se do knihkupectví dostala tato zcela výjimečná kuchařská publikace. Gastronomie v Česku nabírá na kvalitě. Tuto skutečnost rovněž potvrzuje udělení "Michelinské hvězdy", nejvyššího možného mezinárodního kuchařského ocenění Romanu Paulusovi (Radisson Blu Alcron Hotel) v březnu 2012, jehož umění je nedílnou součástí této velké a obsáhlé knihy. Roman Paulus je prvním českým držitelem tohoto vysokého titulu. Kuchařka představuje i další skvělé šéfkuchaře: Jaroslava Sapíka (Hostinec U koně), Richarda Fuchse (Hotel Four Seasons), Jiřího Štifta (Hotel Mandarin Oriental), Radka Davida (Restaurace La Veranda), Jana Punčocháře (Restaurace Le Terroir), Riccarda Lucque (Restaurace Aromi), Shahafa Shabtaye (Restaurace SaSaZu), Richarda Šustu (Restaurace Suterén) a Václava Friče (Restaurace Na pekárně). Kniha Hvězdy kuchyně není jen nádhernou a inspirující kuchařskou přehlídkou, ale také obrazovou oslavou kulinářského umění. Představuje skutečné mistry šéfkuchaře prostřednictvím jejich receptů, a navíc v portrétních rozhovorech a v jejich přirozeném prostředí jako znamenité osobnosti svého "řemesla". Čtenářky a čtenáři knihy s radostí poznají, že tyto "hvězdy kuchyně" dokáží potěšit zrak a chuťové buňky i žaludky nejen svých hostů, ale i širšího publika, zkrátka všech milovníků kvalitní gastronomie a že současně probudí fantazii každého čtenáře této unikátní kuchařské knihy. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.