Number of the records: 1
Jídlo a pití v pravěku a ve středověku
Beranová, Magdalena, 1930-2016 - Author
Vyd. 2., přeprac. a rozš. - Praha : Academia, 2011 - 511 s., [16] s. obr. příl. : il. (některé barev.), 1 mapa, portréty, faksim. ; 21 cm
ISBN 978-80-200-1991-2 (váz.)
jídlo
monografieCall number C 345.629 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Title statement Jídlo a pití v pravěku a ve středověku / Magdalena Beranová Main entry-name Beranová, Magdalena, 1930-2016 (Author) Edition statement Vyd. 2., přeprac. a rozš. Issue data Praha : Academia, 2011 Phys.des. 511 s., [16] s. obr. příl. : il. (některé barev.), 1 mapa, portréty, faksim. ; 21 cm ISBN 978-80-200-1991-2 (váz.) National bibl. num. cnb002223042 Internal Bibliographies/Indexes Note Obsahuje bibliografii Subj. Headings jídlo - dějiny Form, Genre monografie Conspect 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla UDC 641/642 , 613.2 , (048.8) Country Česko Language čeština URL http://toc.nkp.cz/NKC/201111/contents/nkc20112223042_1.pdf Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Document kind BOOKS Složení stravy našich předků rekonstruuje autorka na základě archeologických nálezů i písemných pramenů. Soustřeďuje se na poměry evropské. Popisuje jednotlivé druhy potravin (rostlinného i živočišného původu), jejich rozšíření i způsoby zpracování. Zmiňuje se o jídlu všedního dne, ale i o slavnostech a hostinách, vybavení středověké kuchyně atd. Uvádí i řadu receptů na dobová jídla. Práce z oblasti kulturních dějin a dějin každodennosti. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1