Number of the records: 1  

Jak se vařívalo a žilo v jihočeské hájovně

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Sedlmayerová, Anna, 1912-1995 - Author
    2. vyd. - Praha : Olympia, 2011 - 113 s.
    ISBN 978-80-7376-304-6 (brož.) :
     Sedlmayerová, Anna, 1912-1995
    20. století 1912-1995
     české spisovatelky  národní jídla
     Čechy jižní (Česko)
     kuchařské recepty  autobiografické vzpomínky
    Call numberC 343.885
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Česká kuchyně
    Jak se vařívalo a žilo v jihočeské hájovně
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníC 343.885   
    Lidická ( region )jen prezenčněC 343.885 P   
    Na Sadech - dospělé ( naučná ) k vypůjčeníC 343.885 a   

    Title statementJak se vařívalo a žilo v jihočeské hájovně / Anna Sedlmayerová
    Main entry-name Sedlmayerová, Anna, 1912-1995 (Author)
    Edition statement2. vyd.
    Issue dataPraha : Olympia, 2011
    Phys.des.113 s.
    ISBN978-80-7376-304-6 (brož.) : 199.00 Kč
    National bibl. num.cnb002195994
    Subj. Headings Sedlmayerová, Anna, 1912-1995 * 20. století * 1912-1995 * české spisovatelky - 20. století * národní jídla - Česko * Čechy jižní (Česko)
    Form, Genre kuchařské recepty * autobiografické vzpomínky
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC (437.3) , 641.568 , 821.162.3-055.2 , (437.31-13) , (0:82-94) , (083.12) , 64
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Česká kuchyně
    Document kindBOOKS
    Jak se vařívalo a žilo v jihočeské hájovně
    Vzpomínky formou dopisu dospělé dceři tvoří paralelní text k množství oblíbených rodinných kuchařských receptů, díky nimž si můžeme uvařit cvekálky, kucmoch, šušňák, jihočeskou zavrcenou a šestinedělkovou polévku, jakož i vejmrdu či pumpernykl, nebo upéct správnou svíčkovou, tažený štrúdl, mydlipupky a další dobroty. Anna Sedlmayerová totiž nebyla jen slavná spisovatelka, ale také výborná kuchařka. Vyrůstala v jihočeské hájovně a její maminka a tety měly za sebou službu ve Vídni, což se v Annině kuchyni pochopitelně projevilo. Kdo ochutná podle jejích receptů zhotovené pokrmy, určitě nebude litovat. A kdo má rád atmosféru časů dávno minulých, ten si navíc příjemně počte, neboť i receptová část je plná odboček a veselých historek, v nichž autorka vzpomíná na své rodiče a početné příbuzné. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.