Number of the records: 1  

Oběd v Paříži

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


     Bard, Elizabeth - Author
    Vyd. 1. - Praha : Motto, 2011 - 335 s. ; 21 cm
    ISBN 978-80-7246-557-6 (brož.)
    Příběhy psané s chutí
      Mikulka, Lumír, - Translator
     francouzská jídla
     americké romány  kuchařské recepty
    Call numberC 182.651
    Oběd v Paříži
    BranchPlaceInfoSignature
    Čtyři Dvory vypůjčeno (do 11.09.2024)C 182.651 ČD   
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 182.651   
    Na Sadech - dospělé ( beletrie ) vypůjčeno (do 06.09.2024)C 182.651 a   
    Suché Vrbné k vypůjčeníC 182.651 SV   

    Title statementOběd v Paříži : milostný příběh s recepty / Elizabeth Bard ; [přeložil Lumír Mikulka]
    Main entry-name Bard, Elizabeth (Author)
    Edition statementVyd. 1.
    Issue dataPraha : Motto, 2011
    Phys.des.335 s. ; 21 cm
    ISBN978-80-7246-557-6 (brož.)
    National bibl. num.cnb002195175
    Edition Příběhy psané s chutí
    NotePřeloženo z angličtiny. Obsahuje rejstříky
    Language noteČást. francouzský text
    OriginalLunch in Paris
    Another responsib. Mikulka, Lumír, 1964- (Translator)
    Subj. Headings francouzská jídla
    Form, Genre americké romány * kuchařské recepty
    Conspect821.111(73)-3 - Americká próza
    UDC 641.568(44) , (083.12) , 821.111(73)-31 , (0:82-31)
    CountryČesko
    Languagečeština ; francouzština
    Document kindBOOKS
    Oběd v Paříži
    Jakmile mladá Američanka vložila do úst první sousto šťavnatého bifteku provoněného pepřovou omáčkou, rozhodla se hodit všechno za hlavu a začít nový život v nejromantičtějším městě na světě, po boku „mimozemšťana“ s podivným jménem. Elizabeth se přestěhuje do Gwendalovy pařížské garsonky v „drsné“ čtvrti a je vržena do světa rušných tržnic pod širým nebem i elegantních bister. Učí se kuchat svou první rybu (s malou pomocí Jane Austenové) a tišit stesk po domově (za asistence čokoládového koláče). Zakouká se i do místního řezníka (jenž se nebezpečně podobá Mattu Dillonovi). Hrdinka zjišťuje, že čím hlouběji proniká do francouzské kuchyně, tím více před ní začíná sama Paříž odkrývat svá tajemství. Dospívá k poznání, že francouzská kultura se podobá dobře dozrálému sýru – člověk vidí jen svrchní kůrku, dokud se neprořízne k lahodně pikantnímu vnitřku. Kniha je okořeněná recepty na vybrané lahůdky, jakými jsou letní ratatouille, tatarák z mečouna, kachní prsíčka s ostružinami, jehněčí na pomeranči a badyánu, či čokoládové koláčky. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.