Number of the records: 1
Formáčková, Marie, 1952- - Author
Vyd. 1. - Praha : BVD, 2009 - 214 s., [32] s. obr. příl.
ISBN 978-80-87090-25-1 (váz.)
Kabátová, Zita, - Author of introduction
jídla
kuchařské receptyCall number C 337.312 Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Branch Place Info Signature Lidická ( volný výběr ) k vypůjčení C 337.312
Údaje o názvu Běsnění Kojota / Owl Goingback ; překlad Martin Štefko Záhlaví-jméno Goingback, Owl, 1959- (Autor) Údaje o vydání 1. vydání Nakladatel Český Krumlov : Golden Dog, 2021 Fyz.popis 253 stran ; 18 cm ISBN 978-80-88067-41-2 Číslo nár. bibl. cnb003376667 Edice Světový horor (Golden Dog) ; 3 Poznámky Přeloženo z angličtiny Dal.odpovědnost Štefko, Martin, 1986- (Překladatel)
Údaje o názvu Prvorepubliková kuchařka Zity Kabátové / Marie Formáčková Záhlaví-jméno Formáčková, Marie, 1952- (Autor) Údaje o vydání Vyd. 1. Vyd.údaje Praha : BVD, 2009 Fyz.popis 214 s., [32] s. obr. příl. ISBN 978-80-87090-25-1 (váz.) Číslo nár. bibl. cnb002026502 Poznámky Úvod Zita kabátová Dal.odpovědnost Kabátová, Zita, 1913-2012 (Autor úvodu atd.)
Předmět.hesla jídla Forma, žánr kuchařské recepty Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 641.55 , (083.12) Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština Ve volném výběru 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky Druh dok. KNIHY Unifikovaný název Coyote rage. Česky Údaje o názvu Běsnění Kojota / Owl Goingback ; překlad Martin Štefko Záhlaví-jméno Goingback, Owl, 1959- (Autor) Údaje o vydání 1. vydání Nakladatel Český Krumlov : Golden Dog, 2021 Fyz.popis 253 stran ; 18 cm ISBN 978-80-88067-41-2 Číslo nár. bibl. cnb003376667 Edice Světový horor (Golden Dog) ; 3 Poznámky Přeloženo z angličtiny Dal.odpovědnost Štefko, Martin, 1986- (Překladatel)
Čtvrtá kniha žijící legendy českého filmu Zity Kabátové je tentokrát tématicky zcela odlišná. Kuchařky píše ze známých osobností leckdo. Zita Kabátová ovšem na rozdíl od mnohých jiných, ví, o čem mluví. Ještě předtím než ji objevil film, vystudovala, jako v té době většina dívek z tzv. dobrých rodin, školu pro ženská povolání v pražské Podskalské ulici. Tam samozřejmě kromě klavíru a jiných drobných ženských prací mělo důležité místo i vaření. Není mnoho knih, které by nám přiblížily originální recepty českých domácností za 1. republiky. Tato k nim patří, a kromě zhruba 300 receptů z prvorepublikové kuchyně se v ní dočtete i o tom, jak by si v oné době správná hospodyňka měla počínat. Zdroj anotace: Web obalkyknih.czLoading…
Number of the records: 1