Number of the records: 1  

Culinaria Španělsko

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


    1. vyd. - Praha : Slovart, 2009 - 488 s. : il.
    ISBN 978-80-7391-269-7 (váz.)
      Trutter, Marion, - Editor
     španělská jídla  potraviny  gastronomie
     kuchařské recepty  obrazové publikace
    Call numberB 49.942
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Středomořská kuchyně
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníB 49.942   

    Title statementCulinaria Španělsko / Marion Trutterová editorka ; Günter Beer fotograf ; Peter Feierabend výtvarný redaktor ; Michael Ditter koordinace a grafická úprava ; [translation Eugen Štumpf]
    Edition statement1. vyd.
    Issue dataPraha : Slovart, 2009
    Phys.des.488 s. : il.
    ISBN978-80-7391-269-7 (váz.)
    National bibl. num.cnb002008430
    NoteObsahuje rejstřík a slovníček. Přeloženo z němčiny?. Obálkový podnázev: kulinární průvodce
    OriginalCulinaria España - spanische spezialitäten
    Another responsib. Trutter, Marion, 1960- (Editor)
    Subj. Headings španělská jídla * potraviny - Španělsko * gastronomie - Španělsko
    Form, Genre kuchařské recepty * obrazové publikace
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 641/642 , (460) , 613.26/.29 , 641.568(460) , (084.11) , (083.12)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Středomořská kuchyně
    Document kindBOOKS
    Kuchyně každého národa je její příroda v hrnci,“ řekl katalánský spisovatel Josep Pla. S Culinarií Španělsko, navazující na knihu Culinaria Francie, budete tedy poznávat rozmanitosti španělské země, přírody i kultury a odstíny neznámých chutí její kuchyně. Už samotná odlišnost klimatických podmínek dává tušit, že zde nemůže existovat jednotná národní kuchyně. Na chladném a vlhkém severu najdeme jiné plodiny než v mírném klimatu u Středozemního moře nebo na chudé náhorní plošině středního Španělska. Recepty v knize reprezentují jednotlivé regionální kuchyně, které zůstávají věrné svým tradicím – máte možnost vyzkoušet například katalánský rybí kotlík, česnekovou polévku z kraje La Manche, valencijskou paellu či mandlové bochánky z Andalusie. Kniha je pozvánkou na kulinární cestu po Španělsku – cesta k srdci vede prostě žaludkem. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.