Number of the records: 1  

Crescenti Bohemi

  1. book

    book


     Crescenzi, Pietro de', asi 1230-asi 1320 - Author
    Pragae : Museum agriculturae Bohemoslovacum, 1966 - 125 s. : il.
      Šmelhaus, Vratislav, - Editor   Neradová, Květoslava, - Editor
     zemědělství
     pojednání
    Call numberNE 4.981
    Umístění
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( sklad )k vypůjčeníC 61.999   
    Zlatá Koruna ( Netolická knihovna, knihy )nedostupnýNE 4.981   

    Title statementCrescenti Bohemi. Partem alteram libros VII-XII continentem / ediderunt Vratislav Šmelhaus et Květa Neradová
    Cover TitleCrescentius Bohemus
    Varying form of titleTirážový název : Crescenti Bohemi. Pars altera, Libros VII-XII continens
    Main entry-name Crescenzi, Pietro de', asi 1230-asi 1320 (Author)
    Issue dataPragae : Museum agriculturae Bohemoslovacum, 1966
    Phys.des.125 s. : il.
    NoteTitulní list v latině. Přeloženo z latiny. Předsádka italsky
    Another responsib. Šmelhaus, Vratislav, 1922-1982 (Editor)
    Neradová, Květoslava, 1933-2016 (Editor)
    Subj. Headings zemědělství
    Form, Genre pojednání
    Conspect63 - Zemědělství a příbuzné oblasti vědy a techniky
    UDC 63 , (049)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Document kindBOOKS
    Velký boloňský agronom 1233-1321 napsal zevrubné dílo, rozvržené na 12 knih, v němž pojednává o kultivaci polí a domácích zvířatech. Do bibliografie jeho rukopisů není zařazen rukopis českého překladu z konce 14. nebo počátku 15. století, uchovaný v Národním muzeu v Praze. Tento překlad vydává nyní kriticky Československé zemědělské muzeum u příležitosti 75. výročí svého založení. Nejdříve vychází druhá část zahrnující 7.-12. knihu. Ještě letos vyjde první část, jež obsahuje 1.-6. knihu. Příští rok vyjde třetí část. Obsáhne studii o významu Crescenziova díla pro české země, filologickou charakteristiku českého překladu, pojednání o jeho osudech, kritický aparát, stručný historický komentář a slovník. Zdroj anotace: Národní knihovna ČR
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.