Number of the records: 1  

Culinaria Francie

  1. View book information on page www.obalkyknih.cz

    book


    [Praha] : Slovart, c2008 - 468 s. : barev. il., mapy ; 26 cm
    ISBN 978-80-7391-108-9 (váz.)
      Dominé, André - Editor   Beer, Günter, - Photographer
     gastronomie  potraviny  francouzská jídla
     kuchařské recepty
    Call numberB 49.080
    Umístění 641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Středomořská kuchyně
    Culinaria Francie
    BranchPlaceInfoSignature
    Lidická ( volný výběr ) k vypůjčeníB 49.080   

    Title statementCulinaria Francie / André Dominé, editor ; Günter Beer, fotograf
    Portion of titleKulinární průvodce
    Issue data[Praha] : Slovart, c2008
    Phys.des.468 s. : barev. il., mapy ; 26 cm
    ISBN978-80-7391-108-9 (váz.)
    National bibl. num.cnb001825046
    NotePřeloženo z angličtiny. Obálkový podnázev: kulinární průvodce. Terminologický slovník. Obsahuje rejstřík
    OriginalCulinaria France
    Another responsib. Dominé, André (Editor)
    Beer, Günter, 1955- (Photographer)
    Subj. Headings gastronomie - Francie * potraviny - Francie * francouzská jídla
    Form, Genre kuchařské recepty
    Conspect641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla
    UDC 641.568(44) , 663/664 , (44) , 641/642 , (083.12)
    CountryČesko
    Languagečeština
    Ve volném výběru641/642 - Příprava jídel. Vaření. Stolování. Kuchařky. Středomořská kuchyně
    Document kindBOOKS
    Culinaria Francie
    Francie nepochybně zůstává velmocí v oblasti gastronomie. Žádná jiná země světa se nemůže chlubit takovým nesmírným bohatstvím specialit. Žádná jiná země nemá nic ani vzdáleně srovnatelného s francouzskou sítí vybraných restaurací, kde tisíce kuchařů uchovávají tradice vynikajícího kuchařského umění a ukazují své pozoruhodné tvůrčí schopnosti v neustálé snaze o vytvoření nových pochoutek. Žádná jiná země nevyrábí tolik různých a vynikajících vín. Všechny nejslavnější odrůdy světa, Chardonnay, Sauvignon, Cabernet, Merlot a Syrah, pocházejí z Francie. Tato podivuhodná hojnost a složitost nevznikla náhodou. "Les plaisirs de la table" (radosti stolování) jsou ve Francii přístupné všem, i lidem s velmi skromnými prostředky. Muži i ženy, levicově i pravicově smýšlející, konzervativní i revolucionářské povahy, bohatí i chudí - ti všichni chtějí u stolu zažít potěšení z jídla. Slávu a uznání si zaslouží nejenom kuchaři a vinaři, ale také cukráři, pekaři, řezníci, chovatelé drůbeže, pastevci koz a výrobci sýrů - nesmíme však zapomenout ani na zelináře a obchodníky s rybami, majitele lahůdkářství a provozovatele vinoték. I když se celá země určitě shodne na tom, co je dobré jídlo, věnuje se značná pozornost krajovým specialitám, které jsou již odedávna první známkou politické decentralizace. Kulinářské hranice bývají jen zřídkakdy přísně vymezené. V podobných geografických, klimatických a historických podmínkách však lidé mívají podobné chuti. Na základě podobností se nám podařilo rozdělit Francii z hlediska jídla a pití na dvanáct oblastí. Každá z nich má vlastní individuální charakter a vynikající speciality, z nichž některé mohou být pro vás překvapením. Autor: Dominé André; Výpravná publikace s nádhernými fotografiemi a lákavými recepty i texty popisujícími francouzskou kuchyni a vše, co s ní souvisí. Francie nepochybně zůstává v oblasti gastronomie velmocí. Zdroj anotace: Web obalkyknih.cz
    Loading…

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.